Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Сонцезахисні окуляри для дітей

Сонцезахисні окуляри для дітей

Сонце може бути не тільки корисним, а й небезпечним для організму, особливо — для шкіри та очей. Саме тому слід уважно ставитися до того, як довго діти перебувають на вулиці в яскравий сонячний день. Адже їх організм схильний до дії сонячного випромінювання значно більше, ніж організм дорослих.

Бар'єром від бруду і пилу під час перебування дітей на свіжому повітрі слугують сонцезахисні окуляри. Вони можуть запобігти виникненню алергічних реакцій, пошкодженню оболонки ока, опіку тканин ока й т. ін. Та слід пам'ятати про наступні особливості сонцезахисних окулярів для дітей:

  • По-перше, матеріал, з якого зроблені окуляри, повинен бути гіпоалергенним (якісний пластик або металеві сплави без нікелю). Дітям не рекомендуються мінеральні лінзи, оскільки скло є травмонебезпечним матеріалом.

  • По-друге, вибирайте лінзи з фільтрами категорій 3 і 4 для захисту від ультрафіолетових променів. Вони відповідають найяскравішому сонячному світлу (наприклад, на морському узбережжі та в горах).

  • По-третє, для попередження травм рекомендується віддавати перевагу дитячим окулярам з гнучкими завушниками, які щільно тримаються на голові дитини.

  • По-четверте, світловий проріз окулярів не повинен бути вузьким: дитина живе у світі дорослих і набагато частіше, ніж вони, дивиться знизу вгору.

Природно, що діти до 3-х років не можуть самостійно вибрати оптичну продукцію і це завдання беруть на себе батьки. Вони повинні орієнтуватися на такі критерії, як функціональність і безпека. Фактор моди грає тут другорядну роль і залежить від уподобань дорослих.

Діти у віці від 4 до 10 років проявляють більшу вибірковість щодо того, що їм доведеться носити. Дівчатка і хлопчики значною мірою схильні до впливу рекламних брендів, так чи інакше пов'язаних з фільмами, книгами або кондитерськими виробами для дитячої аудиторії.

Підлітки прагнуть дистанціюватися від товарів, які сприймаються як «дитячі». Вони обирають моделі з більш «дорослим» дизайном і репутацією.

З якого віку дітям можна носити сонцезахисні окуляри?

Батьки все частіше беруть маленьких дітей з собою на море та в гори, а значить і захист від ультрафіолетового випромінювання набуває для них величезного значення. Тому офтальмологи та педіатри вважають оптимальним віком для покупки сонцезахисних окулярів дітям — від 3 років. При цьому дітям до 4 років рекомендується носити окуляри з лінзами, які мають фільтр категорії 4, а надалі — з фільтром категорії 3.

 

Дбайте про здоров'я очей ваших дітей — купуйте дитячі сонцезахисні окуляри від світових та українських брендів на нашому сайті чи в Люксоптиках вашого міста!


YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.