Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Факти про дитячий зір

Факти про дитячий зір

Будова ока дитини значно відрізняється від будови ока дорослої людини. Та чи можуть особливості дитячої зорової системи впливати на її здоров'я? Читайте цікаві факти про це:

 

1. Кришталик у дитини більш вразливий до ультрафіолетового випромінювання, ніж кришталик у дорослого.

2. До 10 років кришталик дитини пропускає до 75% ультрафіолету, при цьому кришталик дорослої людини віком близько 30 років – не більше 10%. В результаті у дитини проникнення ультрафіолету вище в 7,5 разів, ніж у дорослого.

3. У зв'язку з тим, що діти проводять значно більше часу на вулиці, ніж доросла людина, вони піддаються ультрафіолетовому випромінюванню в 3 рази більше.

4. Високий ризик отримання різних травм очей у дітей до 5 років через заняття спортом і активні ігри, а також необачність дорослих (небезпечні іграшки, зберігання хімічних речовин і гострих предметів в доступних місцях).

5. Комп'ютери, відеоігри, телевізор є додатковим навантаженням на дитячу зорову систему.

6. Понад 80% дітей у віці до 12 років не проходять повного обстеження в офтальмолога.

7. Діти до 12 років практично всі свої знання черпають із зорових відчуттів.

8. Дитина може не скаржитися на поганий зір, оскільки не розуміє, що можна бачити краще. У зв'язку з цим дитина не отримує своєчасної корекції зору.

9. Надлишкова яскравість штучного світла негативно позначається на здоров'ї. Може спостерігатися головний біль, астенопія (симптоми втоми очей), короткочасне погіршення зору, осліплення.

10. При виборі окулярів для дитини важливо враховувати її побажання до моделі, якості, зручності посадки.

11. Критичним для розвитку амбліопії у дітей (синдром «ледачого ока, при якому очі не піддаються ніякій корекції) є вік до 10 років.

Важливо знати – діти більш вразливі та вимагають більшої уваги, щоб зберегти здоров'я очей.

Нагадуємо!

У кожній Люксоптиці свого міста ви можете записати дитину від 7 років на профілактичний або первинний огляд. При виявленні зниженого зору вас направлять до наших дитячих лікарів-офтальмологів для розширеної діагностики.


Якщо ж ви плануєте підібрати дитині рецепт для окулярів або контактних лінз – обирайте оптику, де працює дитячий лікар. А якщо вашій дитині від 3-х років – звертайтеся до спеціалізованих центрів Люксоптики.

 

Дбаємо про зір вашої родини змалечку — чекаємо в Люксоптиці!

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.