Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Використання м'яких контактних лінз довше рекомендованого терміну

Використання м'яких контактних лінз довше рекомендованого терміну

Що буде, якщо використовувати м'які контактні лінзи довше, ніж рекомендовано? Питання на цю тему часто надходять до нас на сайт. Тому ми вирішили детально розповісти про ускладнення, які можуть виникнути.

Розвиток кератину

Найгрізнішим ускладненням при носінні контактних лінз є розвиток кератиту — запалення рогівки.

При дотриманні режиму заміни лінз, правил догляду за лінзами — ризик розвитку кератиту наближений до нуля. Однак, якщо це все порушувати, то ризики значно збільшуються.

За даними Американської Академії Офтальмології (фахівці, якої проаналізували понад 10 000 випадків запалення рогівки на тлі носіння контактних лінз), використання контактних лінз довше терміну — один з 5 провідних факторів ризику, що веде до розвитку інфекційних запалень рогівки поряд з порушенням режиму очищення лінз, використанням брудного контейнера, використанням води для зберігання та очищення (замість покладеного спеціального розчину) і т. ін.

Гіпоксія рогівки

Користування контактних лінз більше зазначеного терміну веде до розвитку кисневого голодування (гіпоксії) рогівки і порушення нормального обміну речовин у ній. Адже після закінчення терміну дії лінзи на її поверхні починають накопичуватися відкладення, що перешкоджають нормальному руху кисню зі слізної рідини.

Чому додаткове очищення переношених лінз неефективне?

Рогівка в нормі не має власних кровоносних судин і отримує кисень зі слізної рідини (повітря). Якщо рогівку піддавати «кисневому голодуванню» постійно — то спочатку розвивається набряк, а потім в рогівку починають проростати новоутворені судини, щоб якось компенсувати недолік кисню необхідний для нормальних обмінних процесів в рогівці та збереження її прозорості.

Зміни ці незворотні, "підживити" рогівку киснем і повернути їй здоровий стан — не вдасться. Підступність полягає в тому, що перший час (до декількох місяців) ці зміни протікають без симптомів.



Важливо знати!

Відкладення на контактних лінзах — потужне джерело алергізації очей (свербіж, почервоніння, сльозотеча, дискомфорт). Алергія може розвиватися не повільно та непомітно.


Ми рекомендуємо використовувати силікон-гідрогелеві контактні лінзи з високою повітропроникністю, а також дотримуватися режиму заміни лінз і правил догляду за ними. Якщо ж у вас виникають запитання щодо підбору контактних лінз, розчинів і крапель — приходьте на консультацію до лікаря в найближчу Люксоптику!

Пам’ятайте, своєчасна заміна контактних лінз — ключ до здоров'я очей.

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.