Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Матеріали оптичних лінз

Матеріали оптичних лінз

Оптичну лінзу можна вважати справжнім дивом науки! Адже матеріали для виготовлення лінз поєднують в собі абсолютно бездоганні якості: прозорість, чиста та однорідна структура, доступна ціна. Головна характеристика лінз для окулярів – висока точність і технологічність обробки. А ще якісні лінзи мають захист від УФ-випромінювання та прості в догляді.

Кожна людина має свої уподобання при виборі матеріалу оптичних лінз. Це можуть бути легкі лінзи в поєднанні з тонкою філігранною оправою або ж масивні окуляри, пластик або скло. Давайте ж познайомимося з їх властивостями та відмінностями.

Пластикові лінзи для окулярів: переваги і недоліки

Пластикові лінзи мають безліч переваг і вважаються найпопулярнішими серед лінз з органічних матеріалів.


Переваги пластикових лінз:

  • Естетичні та тонкі (завдяки збільшенню показника заломлення матеріалів).

  • Легкі та комфортні.

  • Прозорість, безбарвність і відсутність світлорозсіювання забезпечує чітку якість зору.

  • Стійкі до ударних навантажень.

  • Захищають від ультрафіолетового випромінювання.

  • Спеціальні покриття, такі як Solitaire® від Rodenstock, знижують відбиття світла та захищають лінзи від подряпин.

Недоліки пластикових лінз:

  • Вимагають більш ретельного догляду, ніж скляні.
  • Без спеціального покриття лінзи легко подряпати.

Крім пластику, сучасна оптика пропонує ряд різновидів органічних матеріалів для оптичних лінз, а саме: полімер, полікарбонат і Trivex (трайвекс). Вони застосовуються в різних сферах в залежності від зорових переваг.

Полімерні лінзи

Полімер – це органічна сполука з великими міжмолекулярними зв'язками. Полімерні лінзи відрізняються легкістю та великим рівнем світлопропускання. Найчастіше вони використовуються для тонких філігранних оправ.

Полікарбонатні лінзи

Полікарбонатні лінзи мають найвищу ударостійкість, тому ідеально підходять для виготовлення безободкових оправ і захисних окулярів.

Лінзи Trivex

Trivex – це легкий полімер, який має високу стійкість до ударних навантажень і рекомендується для установки в оправи на гвинти. Аналогічно полікарбонату, трайвекс дуже легкий і міцний, але відрізняється кращими оптичними властивостями. Лінзи будуть тоншими завдяки меншій товщині по центру.

Скляні лінзи для окулярів: переваги і недоліки

Скло (мінерал) має щільнішу кристалічну решітку. Тому існує переконання, що окуляри зі скляними лінзами надійніші. Пропонуємо оцінити всі за і проти.


Переваги скляних лінз:

  • Нескладні вимоги по догляду.

  • Стійкі до подряпин.

Недоліки скляних лінз:

  • Тендітні, як будь-яке скло.

  • Мають велику питому вагу.

  • Не застосовуються для установки в безободкові оправи.

  • При ударах б'ються на небезпечні осколки. Саме тому скляні лінзи не встановлюються в оправи для водіїв і дітей.

Модифіковані матеріали для лінз

Модифіковані матеріали використовуються для виготовлення фотохромних і поляризованих лінз.

 

Фотохромні лінзи – це лінзи, які змінюють колір під впливом ультрафіолету. Окуляри з фотохромними лінзами майже прозорі в приміщенні, а на вулиці «перетворюються» в затемнені сонцезахисні окуляри з діоптріями. При поверненні в приміщення лінзи знову стають світлими.

Фотохромні лінзи користуються популярністю, серед тих, хто носить постійно окуляри та багато часу проводить на повітрі. Адже вони дозволяють в одній парі мати і практично прозорі (в приміщенні), і сонцезахисні окуляри з діоптріями (на вулиці).

Крім цього, окуляри-хамелеони дуже якісні, надійні та естетично привабливі. Вони добре блокують відблиски і перешкоджають засліпленню.

 

Поляризовані лінзи містять спеціальний фільтр для зменшення відблисків при інтенсивному світлі. Такі лінзи можуть бути з діоптріями або без. В обох випадках головне їхнє завдання – забезпечити чітку видимість навколишніх деталей.

Спочатку окулярами з поляризацією користувалися матроси й рибалки, щоб зменшити відблиски від води. Сьогодні ж вони вважаються найкращим аксесуаром як для повсякденного життя, так і для відпочинку. Наприклад, поляризовані окуляри для водіння зменшують відблиски при відбитті світла від капота автомобіля, вікон будинків, поверхні дороги або води.

 

У нашому магазині є великий вибір оптичних лінз від світових та українських виробників. Приходьте до найближчого відділення "Люксоптики", де всього за один візит ми допоможемо підібрати стильну оправу і якісні оптичні лінзи за вашим рецептом.

Якщо немає рецепта або перевіряли зір понад рік тому, не турбуйтеся, і це питання вирішимо відразу. Записуйтеся на перевірку зору онлайн або за телефоном 0 800 30 98 97.


YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.