Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Мудрі поради для здорових очей

Мудрі поради для здорових очей

Ні для кого не секрет, що інтенсивна діяльність, довготривала робота за комп'ютером, спілкування за допомогою гаджетів створює навантаження на очі. В результаті – наприкінці дня відчувається втома і дискомфорт, знижується якість зору. Щоб уберегти себе від таких наслідків, дотримуйтеся наступних рекомендацій:

1. Робіть перерви при роботі за комп'ютером.

15-хвилинна перерва кожні дві години роботи допоможе вберегтися від зайвої напруги очей. Використовуйте цей час, щоб подивитися вдалину або порухатися.

2. Користуйтеся комп'ютерними окулярами.

Окуляри зі спеціальними лінзами захистять ваші очі від втоми. Адже вони мають антиблікове покриття та фільтр для блокування синього спектра, який випромінює монітор.

3. Слідкуйте, щоб очі не пересихали.

Під час роботи за комп'ютером намагайтеся частіше моргати та за призначенням лікаря-офтальмолога використовуйте зволожувальні краплі.

4. Дотримуйтеся правильної відстані від екрана.

Під час роботи слід сидіти на відстані 50-60 см від монітора комп'ютера. А при перегляді телевізора відстань до нього має становити від 3 до 5 діагоналей телевізора. Також не забудьте увімкнути освітлення.

5. Не читайте лежачи та в рухомому транспорті.

Читання при недостатньому освітленні може негативно позначитися на вашому зорові.

6. Зверніть увагу на повноцінне і збалансоване харчування.

У вашому раціоні обов'язково повинні бути вітаміни групи B (B2-рибофлавіну) і вітамін А, який міститься у всіх фруктах і овочах червоного та оранжевого кольорів. Корисно пити свіжі соки (наприклад, морквяний), їсти зелень (особливо шпинат і петрушку). А з ягід їжте більше чорниці зі сметаною або йогуртами.

7. Носіть сонцезахисні окуляри протягом усього року.

Якісні сонцезахисні окуляри захистять ваші очі від шкідливого ультрафіолету і в спекотний літній день, і в сонячну морозну погоду.

8. Дотримуйтеся здорового режиму дня.

Пам'ятайте, що повноцінний сон становить 8-9 годин на добу. Робіть загальну гімнастику для поліпшення кровообігу організму і гімнастику для очей. Частіше гуляйте на свіжому повітрі.

9. Регулярно перевіряйте зір у лікаря-офтальмолога. 

З турботою про красу та здоров'я ваших очей, Люксоптика!

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.