Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Окуляри для водіння автомобіля

Окуляри для водіння автомобіля

Гарний зір – це запорука безпеки при водінні автомобіля. Адже, якщо водій добре бачить, то він легко та вчасно може відреагувати на будь-які зміни в дорожньому русі.

Секрет максимального комфорту автомобіліста в правильно підібраних окулярах. Існує безліч оптичних лінз, які забезпечують контрастне зображення при денному водінні, а також чітке бачення при сутінках, тумані та в нічний час доби. Саме тому окуляри для водіння користуються популярністю серед водіїв незалежно від того, чи є у них проблеми із зором, чи нема.

При виборі окулярів для водіння рекомендується віддавати перевагу лінзам з якісного оптичного полімеру з нанесенням необхідних покриттів і тонуванням. Оскільки цей матеріал вважається більш міцним і безпечним.

Головна особливість оправи для водіїв – легкість і зручність. Вона не повинна перешкоджати огляду при різних умовах водіння.


1175x498-02.png


Які бувають окуляри для водіння автомобіля?

В залежності від часу доби та погоди водійські окуляри можна розділити на кілька типів:

  • Темні сонцезахисні окуляри з поляризацією підходять для денного водіння в яскраве сонце.

  • Окуляри з прозорими лінзами й антибліковим покриттям – стандартний варіант, але менш комфортний при яскравому світлі.

  • Окуляри з фотохромними лінзами затемнюються залежно від освітленості, тому вважаються універсальними для сонячного дня і вечора. Вони можуть бути як з діоптріями, так і без.

  • Окуляри з кольоровим тонуванням підходять для нічної їзди.

Поляризаційні окуляри

Сонцезахисні окуляри з поляризаційним фільтром захищають очі від сліпучих відблисків, які виникають при відбитті сонячних променів від горизонтальних поверхонь (мокрого асфальту, снігу, води, зустрічних машин). Так зменшується навантаження на зір і досягається чіткіша видимість у сонячну погоду.

Якщо водій користується окулярами для корекції зору, то існують поляризаційні лінзи з діоптріями.


Важливо пам'ятати!

Через низьке світлопропускання окуляри з поляризацією заборонено використовувати в темну пору доби.


Детальніше дивіться в статті «Поляризаційні лінзи».

1175x498-03.png

Антиблікові окуляри

Окуляри з прозорими лінзами й антибліковим покриттям – найвдаліше рішення для тих, хто не користується сонцезахисними окулярами при водінні і носить коригуючі окуляри. Покриття таких лінз пом'якшує відблиски від фар, ліхтарів, мокрої дороги.

Завдяки антибліковим окулярам зменшується кількість відблисків на лінзі, очі менше втомлюються, а їзда на автомобілі стає більш комфортною.

Як вибрати окуляри для нічного водіння?

Мінусів у нічної їзди є багато: погана видимість, зустрічний автомобіль, який сліпить очі фарами. Справитися з усім цим допомагає тонування лінз.

Коричневі лінзи не змінюють сприйняття кольорів, роблять зображення більш контрастним і якісним. Також коричневе тонування частково гасить сліпуче світло зустрічних фар і підходить для водіння в сутінках.

Жовтий колір лінз з 10-15% тонуванням знадобиться в умовах поганої видимості (сутінки, туман, дощ, нічний час). Окуляри з жовтими лінзами мають збадьорливий ефект і покращують сприйняття зовнішнього середовища.


Важливо знати!

За стандартом лінзи зі світлопропусканням менш як 80% не дозволені для водіння в нічний час, не залежно від кольору.


У наших магазинах є великий вибір окулярів для водіння в денний, сутінковий або нічний час. Завітайте до найближчої Люксоптики і ми допоможемо вам підібрати лінзи з відповідним покриттям та тонуванням.

Якщо у вас є проблеми із зором, запишіться на перевірку зору онлайн. Наш лікар-офтальмолог перевірить гостроту зору, після чого призначить необхідну корекцію.

Нехай ваші поїздки будуть спокійними та безпечними!


YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.