Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Прогресивні лінзи

Прогресивні лінзи

У зрілому і похилому віці люди часто мають кілька пар окулярів. Для читання, водіння, роботи за комп'ютером, а можливо, і для повсякденного використання, коли окуляри допомагають чітко сфокусуватися на предметах вдалині. За таких обставин улюбленими окулярами доводиться буквально жонглювати: знімаєте одні, відразу надягаєте інші, і всі вони повинні бути під рукою. Складно.

І тут як ніколи доречною стає альтернатива звичайним окулярам: окуляри із прогресивним (або мультифокальним) дизайном. Їхнє основне призначення — при пресбіопії, вона ж вікова далекозорість. Пресбіопія неминуче розвивається у віці близько 40 років і зумовлена ​​поступовою втратою здатності кришталика фокусуватися на близькі дистанції.

Лінзи прогресивного дизайну мають кілька зон — для близини, для середніх дистанцій і для далі. Перехід між ними є надзвичайно плавним і називається «коридором прогресії». Відповідно, коли ви в окулярах і переводите погляд з ближніх об'єктів на далекі, то не відчуваєте жодного дискомфорту. Окуляри із прогресивними лінзами — це окуляри на всі випадки життя!


1175x498-02.png


Прогресивні лінзи: як це працює?

Прогресивний дизайн передбачає поділ оптичної лінзи на три зони. Візуально лінза нічим не відрізняється від звичайної, вона однорідна без найменших ліній переходу. Проте перехід існує.

У верхній частині прогресивної лінзи знаходиться зона для далі. Дивлячись сюди при природному положенні голови, ви чітко бачитимете об'єкти вдалині.

У нижній частині лінзи — зона для близьких дистанцій, а саме для читання, рукоділля тощо. Опустивши очі вниз природним чином, ви фокусуєтеся на близьких дистанціях.

Але є ще й середня зона, вона призначена, наприклад, для сприйняття зображень із телевізора чи комп'ютера на середній відстані від очей.

Як же вдається уникнути різкого переходу при погляді то на близькі дистанції, то на дальні? Все завдяки наявності так званого коридору прогресії. Тут оптична сила змінюється поступово, хороший зір на проміжних дистанціях забезпечено.


1175x498-03.png


Прогресивні лінзи підходять не всім і призначаються виключно на підставі рецепту від офтальмолога. Які ж іще протипоказання мають окуляри з такими інноваційними лінзами?

Прогресивні лінзи: протипоказання

Офтальмологи рекомендують використовувати прогресивні лінзи людям з яскраво вираженими віковими змінами, коли погіршується зорове сприйняття об'єктів на різних відстанях (поблизу і вдалині).

Однак, прогресивна оптика протипоказана при наступних патологіях зору:

  • Катаракта. Помутніння кришталика при цьому захворюванні порушує фокусування, тому лінзи будь-якого типу не можуть стабілізувати зір.

  • Косоокість. Порушення паралельності зорових осей не дозволяє людині одночасно бачити одні й ті ж ділянки лінзи.

  • Ністагм. Патологія супроводжується мимовільними рухами зіниць і провокує спотворення навколишнього простору. У такому випадку із-за сильного дискомфорту неможлива корекція зору за допомогою мультифокальних лінз.

Прогресивні лінзи: переваги

Одним словом, усі переваги зводяться до комфорту. Але як саме цей комфорт забезпечується?

Прогресивні лінзи завжди підбираються індивідуально на основі перевірки зору та відповідного рецепту. Для більшого комфорту прогресивні лінзи можуть бути виготовленими під індивідуальне замовлення. Наприклад, лінзи Nikon Presio First мають дизайн, створений системою NODE під конкретного користувача безпосередньо в Японії. Звикнути до таких лінз максимально просто, вони відповідають всім вашим індивідуальним потребам.

Крім того, в окулярах з прогресивними лінзами ви отримуєте природний і стабільний зір за будь-яких напрямів погляду та на будь-які дистанції. Більше того, зір буде чітким у русі, а перехід від зони далі до зони близини — плавний, без скачків і перепадів.

У Люксоптиці представлено широкий асортимент прогресивних лінз для корекції вікової далекозорості. Ви можете вибрати мультифокальні лінзи різних виробників з різних цінових категорій:

  • Nikon (Японія);

  • Lenti Pro (українська лабораторія з повним циклом виробництва оптичних рецептурних лінз);

  • Essilor (Франція);

  • Seiko (Японія).


Крім цього, в оптиках працюють лікарі та досвідчені консультанти. Офтальмолог проводить огляд і виписує рецепт на прогресивні лінзи. Під час прийому перевіряється зір вдалину (або на максимальну відстань, що необхідна), розраховується аддідація для близьких відстаней і вимірюється монокулярна міжцентрова відстань для кожного ока (від центру зіниці до перенісся).

Наші фахівці у своєму алгоритмі підбору складної прогресивної корекції використовують безліч оптометричних тестів, які допомагають максимально точно визначити рефракцію очей. Також тести дозволяють врахувати зорові потреби клієнта (побутові й професійні) для повної та швидкої адаптації до нових окулярів.

Ми дбаємо про те, щоб наші клієнти були задоволені покупками, тому підібрати оправу для прогресивних окулярів допомагають консультанти. Вони звертають увагу на надійну фіксацію, зручність і гармонійне поєднання дизайну з типом обличчя.

Запрошуємо до зручної для вас Люксоптики, щоб пройти діагностику і вибрати прогресивні окуляри. Записатися на прийом до лікаря ви можете за телефоном 0 800 30 98 97 або онлайн.

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.