Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Найпоширеніші міфи про контактнi лінзи

Найпоширеніші міфи про контактнi лінзи

Люди, які носять окуляри для корекції зору, часто бояться навіть спробувати контактні лінзи. А все тому, що існує безліч хибних думок про їхню безпеку, дорожнечу, специфіку використання і т. д.

Давайте ж розвіємо 7 найпопулярніших міфів на шляху до чіткого зору в контактних лінзах!

Міф 1. Контактні лінзи – це небезпечно

На момент появи контактних лінз дійсно існувала ймовірність розвитку ускладнень при їх використанні. Пов'язано це було, перш за все, з недосконалістю технологій. Люди використовували традиційні лінзи з терміном носіння від 6 до 12 місяців. Відмінною особливістю традиційних лінз є низький показник кисневої проникності, тобто недостатнє проникнення кисню до ока. Багато користувачів таких лінз отримали негативний досвід.

Технології пішли далеко вперед. Сьогодні вчені досягли неабияких результатів, як з точки зору кисневої проникності, так і з точки зору комфорту та зручності використання контактних лінз.

Міф 2. Контактні лінзи можна носити тільки 2-4 години в день

Максимально допустима кількість годин, протягом яких ви можете носити лінзи, визначається матеріалом контактних лінз. Сьогодні існує два типи матеріалів:

  • Гідрогель (гідрогелеві лінзи) – найпоширеніший матеріал. В залежності від марки лінз їх можна носити 8-12 годин протягом дня (денне носіння), на ніч лінзи знімаються. Обмеження по терміну носіння пов'язані з недостатньою кисневою проникністю.

  • Силікон-гідрогелеві лінзи – це нове покоління матеріалів з дуже високою кисневою проникністю. Деякі види лінз з цього матеріалу дозволяють знаходитися в лінзах будь-яку кількість годин протягом дня, залишатися в лінзах на ніч.

Міф 3. Контактні лінзи виготовлені зі скла

Сучасні м'які контактні лінзи виготовлені із високотехнологічних, біосумісних матеріалів, що створюють ефект «неприсутності» на оці. Наприклад, силікон-гідрогелеві лінзи.

Міф 4. Контактні лінзи – це дорого

З появою на ринку великих міжнародних виробників, контактні лінзи стають все більш доступними. У всьому світі вони вже давно перейшли з розряду дорогого аксесуара в категорію предметів щоденної необхідності. Сучасні контактні лінзи – це висока якість за доступною ціною.

Міф 5. Кольорові контактні лінзи тільки для тих, у кого поганий зір

У всьому світі дуже популярні кольорові контактні лінзи, як серед людей з поганим зором, так і людей з нормальним зором.

Міф 6. Контактні лінзи погіршують зір

Контактні лінзи створюють якісніше зображення в порівнянні з окулярами, що приводить до меншого напруження очей та зменшує ризик погіршення зору. Також в контактних лінзах збільшується огляд зору без спотворень, які можливі в оптичних лінзах. До того ж сучасні технології дозволили створити мультифокальні контактні лінзи, рекомендовані людям з проблемами зору вдалині та поблизу.

Міф 7. Контактні лінзи дискомфортні та вимагають звикання

Сучасні контактні лінзи виготовлені із матеріалів, які забезпечують комфорт з першої хвилини після одягання та до кінця дня. При виборі контактних лінз ми рекомендуємо віддати перевагу одноденним і силікон-гідрогелевим контактним лінзам.

 

Важливо пам'ятати: щоб мінімізувати всі ризики при першому використанні контактних лінз, обов'язково проконсультуйтеся з офтальмологом.

 

Пройти огляд ви можете в найближчій «Люксоптика» вашого міста. Лікар обстежить вас, допоможе підібрати лінзи та навчить правильно ними користуватися. Записуйтеся на консультацію онлайн або за телефоном 0 800 30 98 97.

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.