Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Окуляри для підлітків: тренди та стильні вибори

Окуляри для підлітків: тренди та стильні вибори

Коли мова про окуляри для підлітків, важливо враховувати і персональні смаки, побажання, і рекомендації лікаря, і як довго окуляри для зору служитимуть. А ще, що старшою стає дитина, то критичніше себе сприймає — образ у окулярах, перш за все, має подобатися.

То які вони, модні тренди на підліткові окуляри? Та й як вибрати аксесуар, щоб на користь зору і до вподоби юному власнику?

Окуляри для підлітків: підбираємо розмір

Окуляри — чудовий аксесуар, полюбити який можна ще в підлітковому віці. Яскраві, такі розмаїті, зручні й помічні. Окуляри для зору заслуговують на гідне місце в гардеробі підлітка, авжеж, якщо їх призначає офтальмолог, а не тому що так модно.

оправи для підлітків.jpg

Вибір оправи для підлітка — завжди справа смаку, от тільки є параметри, якими аж ніяк не можна нехтувати. І це розмір оправи: щоб вона була зручною, не тиснула і не спадала.

  • Оправа не має спричинювати дискомфорту, а вдало доповнювати загальний образ.

  • Верхня лінія оправи повинна проходити по лінії брів, а нижня частина — не лежати на щоках.

  • Форма оправи не має бути завуженою і перешкоджати погляду на всі боки.

  • Оправа не має тиснути у вилицях, однак і бовтатися теж не має.

Під час примірки, попросіть дитину трохи потрусити головою: оправа не повинна спадати. Так само не має утворюватися жодних перекосів чи завеликих проміжків біля перенісся.

Вибираючи окуляри для підлітків, звертайте увагу і на сам розмір оправи. Він визначається трьома параметрами — довжина завушника, розмір мостика і розмір окуляра.

  • Завушники не повинні відчуватися ніде, окрім верхньої частини вуха, і не мають стискати голову. Тим паче, що голова ростиме і не потрібно розраховувати, що окуляри розносяться чи розхитаються.

  • Добре, коли модель оправи передбачає наявність носоупорів, їх регулювання обумовлює більш зручну й ергономічну посадку.

  • Розмір окуляра для підлітків може коливатися на кілька міліметрів довкола позначки 55. Однак обличчя може бути ширшим чи вужчим, все дуже індивідуально.

Окуляри для підлітків: щоб були до вподоби й до стилю

Зручність і відповідність розміру — авжеж, ключові критерії вибору окулярів для зору підлітка. Проте, який сенс підбирати комфортну посадку оправи, якщо вона буде не до вподоби юному власнику. Тож, поговоримо про естетику і модні тренди.

Колір

Колір — чи не перше, що впадає в око, коли дитина вибирає окуляри. Дітям і підліткам до вподоби яскраві моделі. Найчастіше вони виконані з пластику, як от дитячі оправи Polaroid. Однак барвистими можуть бути і металеві оправи, наприклад, такі є серед дитячих оправ Guess.

Цікавим рішенням також є поєднання кольорів в одній моделі. Наприклад, оправа у чорному чи сірому кольорі, проте із різнобарвними завушниками. Наприклад, металеві оправи Police або оправи Polaroid.

окуляри для підлітків.jpg

Форма

Підліткові й молодіжні моделі оправ представлені всім розмаїттям форм. Найчастіше це прямокутні оправи, круглі, як у Гаррі Поттера, та «котяче око», які так личать дівчатам-підліткам.

Форма оправи має врівноважувати пропорції обличчя. Наприклад, до круглого обличчя більше пасують прямокутні оправи, а до квадратного обличчя — круглі й овальні оправи.

Авжеж, зрозуміти, яка оправа пасує дитині, допоможе примірка. Оцінювати модель краще загалом, а не за окремими параметрами. Окуляри для підлітків часто стають своєрідним способом самовираження. І водночас добре, коли оправа гармонійно поєднується з зовнішністю, а не контрастує. Тож, підбираючи оправу, оцінюйте образ комплексно, враховуючи і колір, і форму, і матеріал.

Матеріал

Найбільший асортимент підліткових оправ наразі представлений моделями з пластику, зокрема, з ацетату. Він досить міцний і стійки до подряпин.

Пластикові окуляри можуть бути виконані у розмаїтій палітрі кольорів. Деколи пластик вдало поєднується з металевими елементами, утворюючи цікавий дизайн.

Металеві окуляри для підлітків — це легкі та міцні моделі. Якщо використано титан, то особливо довговічні. Проте, титан — це досить вартісний матеріал, тож для дитини, яка росте, не завжди доречні саме такі окуляри.

Окуляри для зору для підлітків: дослухайтеся до порад офтальмолога

Щоб окуляри стали улюбленими, потрібно ретельно підійти до їх вибору і переміряти не одну пару. Проте, все це позбавлено сенсу, якщо не дослухатися до порад дитячого офтальмолога.

Перш ніж замовляти оправу, потрібно розуміти, який дефект зору окуляри коригуватимуть. Тобто, спочатку рецепт, а вже потім модні тренди.

модні фотохромні окуляри.jpg

А ще окуляри для зору підлітків можуть бути фотохромними. Це інноваційне й дуже практичне рішення, що поєднує в собі кілька функцій: і корекцію зору, і захист від сонця.

Якщо потрібно перевірити зір чи підібрати стильні оправи для підлітків запрошуємо до Люксоптики. До онлайн-замовлення можна додати дві моделі на вибір, щоб приміряти обидві, а оплатити ту, яка сподобається більше.

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.