Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Подивіться на здоров’я своїх очей у новому світлі

Подивіться на здоров’я своїх очей у новому світлі

Насправді ж, це таке просте і потрібне нам усім задоволення — вийти на вулицю в сонячний день, відчути тепло променів на обличчі. Водночас, чисте небо у сонячному світлі здатне і заспокоїти, і засліпити, і підняти настрій, і його зіпсувати. 

Варто зважати, що це залежить від кількості та концентрації світла у нашому використанні. І штучного, і природного світла може бути забагато, принаймні, для наших чудових очей. Піклування про зір означає особливий погляд на дозування світла: коли воно на користь, а коли — вже ні.

Використання сучасних технологій при виготовленні оптичних лінз стає в нагоді — окуляри захищають очі як від шкідливого, так і від надмірного світла. 

Що ж таке, світло понад норму? І які промені вважаються шкідливими?
Окуляри з якими лінзами краще вибрати, щоб убезпечити свій зір?
Давайте розберемося.

Сонце: добре, коли в міру

Сонце корисне для організму хоча б тому, що задіяне у виробленні вітаміну D. Вітамін, у свою чергу, обумовлює засвоєння кальцію і фосфору, а це невід’ємні складові здорового розвитку кісток.

Для вироблення вітаміну D достатньо побути на сонці від 5 до 15 хвилин 2-3 рази на тиждень. Втім, будемо чесними, більшість із нас надає перевагу тривалішим прогулянкам у сонячну погоду. 

Якщо ж перебувати під прямими сонячними променями тривалий час, виникає ризик сонячних опіків шкіри. А ще наші очі теж можуть отримати опіки: від надмірної кількості сонця страждає рогівка, прозорий зовнішній шар ока. Цей стан називають фотокератитом, він тимчасовий, але неприємний. Якщо ж фотокератит трапляється часто, в довгостроковій перспективі може призвести до катаракти та інших погіршень зору.

Максимум захисту, максимум стилю

Як бачимо, без захисту не обійтися. Але додамо ще й стилю! Чудове поєднання безпеки на сонці й естетики — це рецептурні лінзи з тонуванням Sunstyle від Nikon.

Їх відмінність — UV-фільтр вищий за стандарт UV400, який вдало поєднується з коригуючими зір властивостями. Можна вибрати тоновані, градієнтні або дзеркальні лінзи відповідно до вашого уявлення про стиль. Комбінуйте індивідуальні покриття з корекцією зору за призначенням офтальмолога — матимете і першокласний захист для очей, і чіткий зір, і вишуканий аксесуар.

Технологія виготовлення лінз дозволяє нам створити окуляри з властивістю фільтрувати шкідливе синьо-фіолетове та УФ-випромінювання. Але ми не зупиняємось на досягнутому. Лінзи Polashade від Nikon Lenswear — це ідеальні сонцезахисні, які допомагають позбутися небажаних засліплюючих ефектів.

Їх відмінність — це поляризація, що оптимізує контраст і сприйняття кольорів. Окуляри з лінзами Polashade будуть особливо корисними туристам у високогір’ї та спортсменам на велотреках. Якщо ж модні тренди для вас понад усе, захистять очі від UV і відблисків поляризаційні лінзи з дзеркальним покриттям Polashade Flash Mirror.

Водночас вкрай важливо пам’ятати прості правила перебування на сонці: використовуйте сонцезахисний крем із фільтром SPF 15 і вище, перебувайте в затінку в полуденні години, коли сонце найбільш агресивне.

02.jpg

Штучне освітлення: як і сонце, може бути і корисним, і шкідливим

Авжеж, сонячні промені є джерелом і ультрафіолету, і синього світла. Ми не можемо контролювати їх концентрацію, тож впливаємо на тривалість перебування на сонці. Що ж стосується освітлення в приміщенні, то краще вибирати ті джерела світла, що випромінюють мінімум синього спектра. Так ви забезпечите не лише затишну «теплу» атмосферу, а і здоров’я очей.

Надавайте перевагу лампам розжарювання, світлодіодним і галогенним лампам з меншою колірною температурою. Уникайте яскраво-білих і холодних люмінесцентних ламп.

Джерела світла — це і лампи, і цифрові пристрої

Сьогодні ми не уявляємо життя і без штучного освітлення, і без улюблених гаджетів. Комп’ютери, планшети, смартфони і телевізори — всі-всі цифрові екрани випромінюють високоенергетичне синє світло та зрештою шкодять очам.

З іншого боку, синє ультрафіолетове випромінювання може бути безсумнівно корисним — згадайте про терапевтичні лампи для лікування сезонних афективних розладів, вони допомагають регулювати циркадний цикл організму, підвищують пильність і покращують настрій. Тож, як і з сонцем, тут працює приказка «добре те, що  в міру».

Будь-що стає шкідливим, коли його забагато. А синього світла від цифрових екранів якраз багато, тому важливо не заблокувати його повністю, а обмежити вплив на зорову систему.

Лінзи із захистом від синього світла часто мають жовтуватий відтінок, але з Nikon вам не потрібно йти на компроміс із естетикою. 

Лінзи Pure Blue UV — це найновіше рішення від японського виробника, де застосовано технологію очищення світла. Завдяки їй до 35% невидимого синього світла відсікається, а ви у той самий час отримуєте лінзи з поліпшеною естетикою. Комп'ютерні окуляри з лінзами Pure Blue UV — вдале поєднання функціональності виробу і привабливого дизайну.

03.jpg

Правильний погляд на світло

Природне світло має вагоме значення у формуванні фізичного та психічного здоров’я людини, а ще впливає на нашу поведінку, оскільки стимулює вироблення гормонів, регулює сон та енергетичні цикли. 

Насолоджуйтеся природним світлом, а штучне споживайте помірно і тільки на користь. Зокрема, щоб зберегти здоровий зір, потрібно кілька простих дій, як от замінити лампочки вдома, скоротити час перед екранами гаджетів і регулярно відвідувати офтальмолога

Піклуйтеся про захист від сонячного ультрафіолету і цифрового випромінювання — вибирайте для себе оптичні лінзи Nikon з відповідним покриттям. Асортимент від японського виробника представлено ексклюзивно в Люксоптиці, запитуйте у найближчій і найзручнішій для вас.



YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.