Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Кращі експерти-контактологи розвіюють дезінформацію щодо захисту від коронавірусу / COVID-19 для користувачів контактних лінз

Кращі експерти-контактологи розвіюють дезінформацію щодо захисту від коронавірусу / COVID-19 для користувачів контактних лінз

Науковці з Канади, Великобританії та США поділилися рекомендаціями щодо безпечного одягання та носіння контактних лінз: важливе ретельне миття рук та дотримання дезінфекції.


WATERLOO, Онтаріо, 12 березня 2020 р. / PRNewswire / - Три найпопулярніші у світі науковці з охорони здоров’я очей розвіяли дезінформацію, що розповсюджується навколо контактних лінз та окулярів під час пандемії Коронавірусу / COVID-19.


Ліндон Джонс, директор Центру досліджень очей (Centre for Ocular Research & Education CORE) в Університеті Ватерлоо (Канада); Філіп Морган, директор Eurolens Research в Манчестерському університеті (Великобританія); Джейсон Ніколс, заступник віце-президента з досліджень, професор університету Алабами в Бірмінгемській школі оптометрії (США); головний редактор Spectrum Contact Lens - всы вони радять лікарям-офтальмологам, оптометристам і споживачам звернути увагу на факти, що підтверджені доказами.

  • Користування контактними лінзами безпечне. Попри міфи та дезінформацію, користування контактними лінзами досі залишається безпечною і високоефективною формою корекції зору для мільйонів людей у всьому світі.

  • Важливо правильно мити руки. Під час використання контактних лінз чи окулярів першочергово необхідно ретельно вимити руки водою з милом та витерти їх чистим паперовим рушником. Для користувачів контактних лінз ця процедура є обов’язковою перед кожним одяганням і зняттям.

  • Дезінфекція контактних лінз. Користувачі контактних лінз повинні щовечора викидати свої щоденні одноразові лінзи, або ж регулярно дезінфікувати щомісячні чи двотижневі лінзи відповідно до інструкцій виробника та лікаря-офтальмолога.

  • Дезінфекція окулярів. Деякі віруси, такі як COVID-19, здатні затримуватися на твердих поверхнях від кількох годин до кількох днів, і можуть переноситися на пальці та обличчя користувача окулярів. Особливо це стосується пресбіопів (людей, як правило, старших 40 років). Більшість пресбіопів користується окулярами для читання, тобто одягають та знімають окуляри з обличчя кілька разів на день. Ця вікова група є однією з найбільш вразливих щодо COVID-19.

  • Припинити носіння контактних лінз лише у разі хвороби. Рекомендовано припинити носіння контактних лінз у разі хвороби, відповідно до інструкцій для інших видів захворювань.

Нещодавно в статті, опублікованій у «Контактні лінзи та передній відрізок ока» (Contact Lens and Anterior Eye), йшлося про те, як звичка мити руки може впливати на розвиток мікробного кератиту та запалення рогівки, пов’язані з носінням контактних лінз.


Американські центри контролю та профілактики захворювань та Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендують людям часто мити руки, щоб зменшити ризик зараження вірусом. Зокрема, вони радять усім людям:

  • Часто мийте руки водою з милом, щонайменше протягом 20 секунд, особливо після того, як ви знаходилися у місці скупчення людей, після кашлю чи чхання.

  • Якщо не маєте змоги помити руки водою з милом, використовуйте дезінфекційний засіб для рук, що містить принаймні 60% спирту. Обробіть всю поверхню рук і потріть їх між собою, поки вони не стануть сухими.

  • Не торкайтеся немитими руками очей, носа та рота.

  • Використовуйте індивідуальні захисні засоби (медичні маски, захисні окуляри) за відповідних умов (https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/331215/WHO-2019-nCov-IPCPPE_use-2020.1-eng.pdf).


Джерело: Centre for Ocular Research & Education. Top Contact Lens Experts Dispel Misinformation Regarding Coronavirus / COVID-19 Protections for Contact Lens Wearers. URL: https://www.prnewswire.co.uk/news-releases/top-contact-lens-experts-dispel-misinformation-regarding-coronavirus-covid-19-protections-for-contact-lens-wearers-876304754.html.


Зазначена стаття має інформаційний характер та не є рекламою. Наведена інформація є оцінювальним судженням і показує суб’єктивну думку авторів. Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст статті та може не поділяти думку авторів.

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.