Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Фотохромні окуляри

Фотохромні окуляри

Якщо ви любите окуляри так само, як і ми у Люксоптиці, то напевно маєте не одну пару. Окуляри для корекції зору, для водіїв, для захисту очей від надлишкового «синього світла» при роботі з гаджетами і, авжеж, окуляри сонцезахисні. А ще ж окуляри можуть бути різними за стилем!

От і виходить, що у однієї людини може бути багацько окулярів: кожні під конкретну потребу.

Але існують окуляри з «розумними», фотохромними лінзами. Вони — фантастичні, оскільки виконують одразу кілька важливих функцій. А ще вони красиві і можуть бути дуже-дуже різними. Не закохатися в такі окуляри просто неможливо. Розказуємо детально про цей винахід людства.

Що таке фотохромні лінзи і які їхні функції?

Фотохромні лінзи ще називають «хамелеонами», тому що їх характерною ознакою є здатність під дією сонячного світла змінювати колір від прозорого до затемненого. Затемнення лінзи коливається від 8 до 85% і залежить від кількості ультрафіолету, що потрапив на неї. Що яскравіше світить сонце, то темнішими стають лінзи у ваших окулярах.

Так-так, окуляри-хамелеони — це, перш за все, сонцезахисні окуляри. Одна з їх функцій — захищати очі від шкідливого ультрафіолету. Але ця функція не є єдиною.

Фотохромні окуляри тому і є особливими, «розумними», що лише одна пара виконує чи не всі корисні для ока функції:

● Корекція зору. Якщо фотохромна технологія застосовується до лінз із відповідною оптичною силою і дизайном, то будучи і прозорими, і затемненими, такі лінзи завжди коригують ваш зір, а на вулиці ще й захищають від ультрафіолету.

●Захист від «синього світла». Надлишкове «синє світло» виробляється смартфонами, комп’ютерними моніторами тощо. Якщо ви вдосталь часу проводите з гаджетами, ваш зір страждає. В окулярах з фотохромними лінзами і в приміщенні, і на вулиці зі смартфоном у руках ви можете відчувати себе захищеним.

● Захист від зорового і мімічного напруження. Часом буває, що людина одягає сонцезахисні окуляри та дещо недобачає в них. Тоді вона мружиться, а щоб розгледіти окремі деталі, трохи зсуває окуляри на ніс і визирає з-під них. Так і зоровий м’яз напружується, і зморшки навколо очей розвиваються. У добре підібраних фотохромних окулярах цю проблему виключено.

● Додатковий комфорт за кермом. Користь фотохромних лінз для водіїв полягає в тому, що вони поглинають відблиски та покращують контрастність зору, а ще  фотохроми для водіїв від початку затемнені на 15% та здатні до затемнення навіть за лобовим склом.

●Захист від ультрафіолету. Мова не лише про сліпуче літнє сонце, коли використання сонцезахисних є розповсюдженим. Ультрафіолет діє на організм людини і за хмарної погоди, його лишень виділяється менше. Тож, коли ви у фотохромних окулярах взимку і влітку, під сонцем чи хмарами, ваш зір надійно захищено.

Як вибрати фотохромні окуляри?

Оскільки ці окуляри є «розумними» і поєднують у собі кілька функцій, то перед покупкою краще не нехтувати консультацією офтальмолога. За результатами перевірки зору та на основі розмови з вами про потреби, очікування і образ життя лікар порадить, які лінзи-фотохроми краще обрати. 

1175x498-02 (2).png

Потім на поміч приходить консультант із торговельного залу, в компанії якого ви можете вибрати оправу для окулярів мрії. До речі, не зайве зважити, що оправа має гармоніювати з кольором лінз-хамелеонів, а палітра їх кольорів є досить розмаїтою.

Базові кольори — це коричневий і сірий. Крім того, до вашої уваги палітра кольорів від бренда Nikon, а це ще й сіро-зелений, смарагд, сапфір, аметист і бурштин. Якщо ж обрати лінзи Flash to Mirror, то фотохромні окуляри на сонці справлятимуть ультрамодний дзеркальний ефект, в автомобілі вони затемнюються на 50%, а в приміщенні лишаються прозорими. Фантазуйте, порівнюйте, придивляйтеся і обирайте!

В асортименті Люксоптики є фотохромні лінзи від світових брендів Nikon, Kodak, Dagas і Essilor, а також від української лабораторії оптики Lenti Pro. Можна замовити як лінзи, що потребують лише установки у вподобану вами оправу, так і лінзи-хамелеони, що будуть виготовлені за вашим індивідуальним рецептом від лікаря-офтальмолога.




YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.