Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Еволюція окулярних трендів: від 90-х до сьогодні на Luxoptica.ua

Еволюція окулярних трендів: від 90-х до сьогодні на Luxoptica.ua

Обожнюємо окуляри! Вони такі різні — трендові, брендові й неодмінно пасують до повсякденних образів і екстравагантних луків.

За всю свою історію сонцезахисні окуляри пройшли поважний шлях — від суто функціонального виробу до модного аксесуара. Якою була еволюція окулярів у останні три десятиріччя? Які модні віяння ми досі на собі відчуваємо? Це справді захопливий мікс яскравих образів і стриманого дизайну, епатажних елементів і актуальних трендів.

Огляд еволюції моди окулярів

Захистити очі від сліпучого сонця люди намагалися з прадавніх часів. Ескімоси використовували для цього «окуляри» з вузькими прорізями. Експерименти винахідників довкола кольорових скелець на очі тривали і у XII, і у XVIII сторіччях. 

Справжнім проривом сонцезахисних окулярів у світ моди і популярності став 1936 рік, коли масовим стало виробництво антиблікових поляризованих окулярів компанією Bausch & Lomb. Розроблені для американських пілотів, ці окуляри здобули широкої популярності у масмаркеті. Авіатори від Ray-Ban — досі легенда з легенд. Окуляри саме цього бренду вибирали для себе голлівудські зірки, чим тільки спонукали ще більший інтерес до аксесуара.

01_1024x500.png

У 50-60-х роках ХХ сторіччя сонцезахисні окуляри стають невід’ємною частиною стилю на тлі розвитку культури пляжного відпочинку і дозвілля обабіч басейнів. Окуляри знаходять своє місце на поличках гардеробів поруч з капелюшками, сумками і краватками. Вони стають предметом масового вжитку, а за розмаїття асортименту відповідають чи не найгучніші світові бренди Gucci, Prada, Dolce & Gabbana та інші.

В наступні кілька десятиріч вдосконалюватися буде і дизайн окулярів, і технології, інноваційність матеріалів. Світ дізнається про спортивні окуляри Oakley, про фотохромні лінзи-хамелеони, про сонцезахисні окуляри з кольоровими лінзами. Останні на межі тисячоліть з’являться у брендових колекціях на додачу до класичних авіаторів, вайфарерів і cat-eye.

Мода 90-х: характеристика окулярних трендів 90-х років

У 90-х роках минулого століття модним було переосмислення попередніх трендів та експерименти зі стилем. 

Ключові тенденції та іконічні стилі

Тренди задає культовий Ray-Ban: у нових колекціях виринають знамениті авіатори, проте у кольоровій оправі. Для шукачів нових форм і смислів Ray-Ban представляє модель Сlubmaster з виразним акцентом на лінії брів.

Модні подіуми підкорюють брендові окуляри ніби з майбутнього. Формується футуристичний стиль: і екстравагантні, і повсякденні образи так вдало доповнюються широкими окулярами-масками.

Вплив 90-х на сучасні тренди

Мода 90-х сповнена виразності та сміливих рис. У ті роки дизайнери переосмислювали попередні надбання, а сьогодні цілком доречно і трендово актуалізувати модні здобутки того десятиріччя.

Якщо ви обираєте для себе круглі окуляри, як у Джона Леннона, маєте зважати, що такі були популярні і в 90-х. Якщо доповнюєте образ клабмастерами чи вайфарерами з нових колекцій Ray-Ban, то це також відсилка до 90-х. І звісно, будь-який сплеск кольору, цікаво вигнуті форми та оригінально сміливі поєднання — це все походить з тої ж епохи.

02_1024x500.png

2000-ні: зміни в окулярних трендах з приходом нового тисячоліття

За виключенням сміливих окулярів-масок, 90-ті в окулярних трендах були представлені досить скромними і помірними формами. Жодних диспропорцій. 2000-ні проявляють себе яскравіше, потужніше. В моду вриваються окуляри-оверсайз. Загалом же, цей аксесуар використовується як яскраве і помітне доповнення повсякденних і гламурних образів.

Основні стилі та модні новинки епохи

Пригадуєте музичні кліпи Britney Spears та Anastacia? Окуляри з рожевими, блакитними, жовтими і фіолетовими лінзами. Сонцезахисні з невеликим ступенем затемнення, вони не приховують погляд, проте увиразнюють стиль. Це і стало «родзинкою» 2000-х. І разом з тим популярності набирали більш функціональні окуляри-оверсайз.

Масивні оправи, широкі лінзи. Класичне поєднання кольорів: чорні, коричневі, сірі окуляри. Лінзи з градієнтним затемненням. І з дзеркальним покриттям. Окуляри у яскравих барвах. Лінзи з надійним УФ-фільтром, проте з невисоким затемненням. Це все мода 2000-х і це доречно сьогодні також.

Сучасні тренди: що популярно зараз і як минуле впливає на сьогодення

Сьогодні, з плином ще кількох десятиріч сонцезахисні окуляри — це поєднання стилю, спосіб виразити себе, а ще надійний захист від сонця. UV-фільтр містять навіть окуляри з напівпрозорими кольоровими лінзами, а не лише ті, що повністю ховають ваш погляд.

Десятки всесвітньо відомих брендів урізноманітнюються свої колекції сонцезахисними окулярами. Від мастодонтів модних подіумів до новаторів і екстравагантних сміливців — триває змагання, чиї сонцезахисні захоплять серця мільйонів.

Огляд поточних трендів в окулярах

Dolce & Gabbana і Gucci, Guess і Vogue, Marc Jacobs і Jimmy Choo, Saint Laurent і Tom Ford, Carrera і Polaroid — ці бренди представляють неперевершені вироби, які підкорюють дизайном, оригінальністю і естетикою оздоблення.

Модні трендсеттери вдало комбінують сонцезахисні окуляри зі взуттям, сумками, капелюхами та іншими аксесуарами, що дозволяє створити образ, який відрізняє у натовпі.

Сучасні тренди серед сонцезахисних — це чорні лінзи у білих оправах, кольорові завужені моделі, вміло актуалізована класика, як от Ray-Ban RB 0316S з виразною лінією брів і широкими завушниками або Ray-Ban RB 8331M, культові авіатори з кольоровим акцентом на завушниках.

03_1024x500.png

Зв'язок минулого з сучасними тенденціями

Повернення моди ми спостерігаємо час від часу, від десятиріччя до десятиріччя. Окуляри в стилі вінтаж чи ретро сьогодні не менш цікаві аудиторії, як і завужені сонцезахисні 90-х чи окуляри оверсайз 2000-х.

Відомі бренди прагнуть переосмислення класики: зокрема, елегантні сонцезахисні окуляри у формі котяче око не втрачають популярності котре десятиріччя поспіль.

Майбутнє моди: прогнози на майбутні тренди окулярів

Вже сьогодні очевидно, що сонцезахисні окуляри були і є настільки різними і оригінальними, що на будь-який смак і вигадку. Прикрашені дорогоцінним камінням, в оправах з дерева, завужені і широкі на пів обличчя, футуристичні і вінтажні, максимально функціональні та вигадливо епатажні.

Модні дизайнери не стримують політ фантазії, а ми насолоджуємося їх витворами.

Очікувані тенденції та нововведення

На особливу увагу заслуговує місце інновацій у модних виробах.  Наприклад, бренд Ray-Ban нещодавно представив на загал окуляри Ray-Ban Meta Smart Glasses, які вміють запускати трансляцію в соціальних мережах, приймати голосові виклики тощо. Це яскравий приклад того, що в майбутньому сонцезахисні окуляри можуть виконувати більше функцій, ніж захист від сонця і увиразнення стилю.

Як тренди минулого впливають на майбутнє

І водночас, ті самі Ray-Ban Meta представлені в дизайні, давно вподобаному аудиторією — це моделі Wayfarer та Headliner у різних колірних палітрах. Так само не втрачають популярності класичні форми окулярів — круглі, прямокутні, «котяче око», «авіатори». Ці тренди й надалі будуть переосмислюватися і видозмінюватися, проте залишатися вірними класичному стилю.

04_1024x500.png

Вплив історії на сучасну моду окулярів

Сучасні окуляри — максимально яскравий і цікавий аксесуар, який добряче відрізняється від своїх прабатьків. Початково окуляри від сонця створювалися з чіткою метою і функцією — захист і комфорт. З часом стало зрозуміло, що це ще й чудовий спосіб для самовираження.

Надалі змінювалися і вдосконалювалися дизайн, матеріали, ергономіка. 

Тепер у каталогах від світових брендів можна знайти окуляри на будь-який смак і гаманець. І в супермаркеті окулярів Люксоптика таких каталогів кілька десятків. Запрошуємо до вибору, щоб вподобати і придбати такі сонцезахисні, що личитимуть саме вам цього сезону.
YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.