Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Як вибрати сонцезахисні окуляри для спорту

Як вибрати сонцезахисні окуляри для спорту

Спорт — один із відмінних способів підтримувати свою фізичну форму. Вам добре відомо, що кожен вид активності вимагає спеціального приладдя. Наприклад, бігуни завжди дбають про наявність зручної пари кросівок, а лижники мають у своєму гардеробі якісний термокостюм. Але є щось, що їх об'єднує. І ті й інші захищають свої очі за допомогою спортивних сонцезахисних окулярів.

Звичайно, окуляри для риболовлі, стрільби, бігу і туризму дуже відрізняються. Тому ми вирішили розповісти, як же вибрати відповідну модель саме для вашого способу життя.

Police SPLA28 06AE 99.jpg

Police

Спортивні окуляри для бігу

Ультрафіолет і сонячні промені, пил і вітер, гілки в лісі і мошкара, туман і сутінки: все це впливає видимість. Однак ви можете зробити свої пробіжки комфортними завдяки спеціальним сонцезахисним окулярам для спорту. Щоб придбати оптимальний варіант, зверніть увагу на наступні характеристики:

1. Категорія світлопропускання. Якщо ви бігаєте в місті, то від 1-ї до 3-ї категорії світлопропускання буде досить. Для вечірніх тренувань підійде «одиничка» з тонуванням жовтого або оранжевого кольору, для ранкових і денних — «двійка», а для змагань під час палючого сонця — «трійка».

POLAROID 7018.2.jpg

Polaroid

Можна також замовити виготовлення універсальних спортивних окулярів з фотохромними лінзами, які будуть затемнюватися і просвітлюватися в залежності від ступеня освітлення.

2. Вентиляційні отвори. Уникнути запотівання спортивних окулярів і утворення конденсату допоможуть дизайни з вентиляційними отворами на лінзах. Особливо вони зручні для тих, хто бігає в кепці.

Приміряючи спортивну модель без вентиляції, прослідкуйте, щоб вона прилягала до обличчя не дуже щільно. Досить буде невеликого просвіту зверху чи знизу для потрапляння повітря.

3. Надійна посадка. Носоупори і дужки — це ті параметри, які забезпечать вам надійну фіксацію окулярів на голові. Для більшої впевненості покрутіть головою або пострибайте під час примірки. Якщо вони не тиснуть і не спадають, значить ви тримаєте в руках відповідний дизайн.

OAKLEY OO 9188 918803 59.jpg

Oakley

4. Вага. Віддавайте перевагу легким спортивним окулярам. Як правило, це спортивні нейлонові оправи, а також напівободкові та безободкові. Вони практично не відчуваються і нещільно прилягають до обличчя. Довіряйте своїм відчуттям.

Спортивні сонцезахисні окуляри для велосипедистів

У велоспорті сонцезахисним спортивним окулярам віддається велике значення. Це необхідний аксесуар для дотримання правил безпеки. Аналогічно з біговими, вони захищають від попадання пилу, дощу, гілок і комах в очі, мінімізують дискомфорт у вітряну погоду і блокують шкідливе ультрафіолетове випромінювання. При виборі таких окулярів важливі такі параметри:

1. Безпечний матеріал. Пам'ятайте, при ударі лінзи з полікарбонату деформуються, а скляні розбиваються. З цієї причини окуляри для велосипедистів ніколи не виробляються із зазначених матеріалів.

Вибирайте спортивну модель з нейлоновою оправою і лінзами із полімеру NXT або полікарбонату.

2. Категорія світлопропускання. Від 0-ї до 3-ї категорії — відповідний світлофільтр для ваших лінз. Тим, хто любить їздити ввечері, варто розглянути тонування жовтого або помаранчевого відтінку.

3. Широкий дизайн лінз. Велика площа поверхні забезпечує кращий захист від бруду. Також в такій моделі оправа не перешкоджає периферійному баченню.

CARRERA CCL HYPERFIT.jpg

Carrera

4. Водо- і пиловідштовхувальні покриття — маст-хев для велосипедистів, адже такі сонцезахисні окуляри не потрібно кожен раз протирати, коли на вулиці дощить.

5. Комфорт і захист від яскравих променів. Простежте за надійною посадкою окулярів на голові й відсутністю прорізів зверху між оправою та обличчям.

6. Сумісність з шоломом. Приміряйте аксесуар разом з шоломом, щоб бути впевненим у купівлі.

OAKLEY OO 9290 929043 31.jpg

Oakley

Сонцезахисні окуляри для спорту і туризму

Якщо ви любите активний відпочинок і звикли проводити відпустку, не сидячи на місці, пара якісних окулярів стане вашим кращим попутником.

Будь-то похід в гори, поїздка на море або маршрут по шосе і міським вуличкам. Спортивним моделям не страшні подряпини і пісок. Вони міцні, легкі і приємні до шкіри. Сміливо підбирайте той дизайн, який підходить вашому іміджу і максимально зручний.

CARRERA CCL HYPERFIT1.jpg

Carrera

Серфінг, яхтинг, риболовля і сонцезахисні спортивні окуляри

Спортивні окуляри для активностей біля води мають розширений функціонал. Вони не тільки захищають від сонця і вітру, але і від бризок води і яскравих відблисків, тому у них є:

1. Поляризація. Поляризовані лінзи володіють чудовою властивістю блокувати відблиски і яскраві промені, які відбиваються від горизонтальних поверхонь (вода, мокрий асфальт і т.д.). Вони забезпечують оптимальну контрастність зображення.

2. Гідрофобне покриття, завдяки якому краплі води просто стікають по лінзи й у вас нема потреби кожного разу їх протирати.

3. Ремінець з поролоновою підвіскою або оправа з повітряними камерами на випадок, якщо окуляри впадуть в воду.

Особливості окулярів для альпінізму та активностей високо в горах

А ви знали, що УФ-випромінювання і сонячна радіація збільшується на висоті! Так-так, чим вище ви підіймаєтесь в гори, тим надійнішим повинен бути захист ваших очей. Тож і спортивні окуляри повинні мати відповідні параметри, а саме:

  • максимальний рівень захисту від ультрафіолету;

  • світлофільтр категорії S3 і вище;

  • розширення з пластику або шкіри на дужки (якщо висота понад 5 тис. м.);

  • якісний матеріал, що витримує морози;

  • щільна фіксація на голові.

Як підсумок, можемо сказати наступне: враховуйте свої індивідуальні переваги! Сонцезахисні окуляри, які ідеально підходять одній людині, можуть бути абсолютно незручними для іншої. Тільки ви знаєте, який дизайн найкраще підійде вам за формою, кольором і чудово доповнить ваш стиль.

Майже безмежний вибір окулярів представлено в Люксоптиці. Серед спортивних є такі бренди: Oakley, Carrera, Polaroid, Prada Sport і ін. Робіть замовлення на нашому сайті з безкоштовною доставкою або приходьте на примірку в найближчу Люксоптику.

Дбаємо про здоров'я ваших очей, чекаємо вас!

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.