Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

5 міфів про контактної корекції зору

5 міфів про контактної корекції зору

Існує безліч помилкових тверджень, які стоять на шляху до чіткого та комфортному зору в контактних лінзах. Ми виділили п'ять найпоширеніших із них, щоб остаточно спростувати:

Міф 1. Носити контактні лінзи шкідливо!

Головний аргумент супротивників контактної корекції: лінза — це чужорідне тіло. Немає нічого кращого і переконливішого, ніж особистий досвід! Ви можете самостійно спростувати дану оману, відвідавши найближчу оптику і примірявши лінзи! Спробуйте поносити їх протягом кількох годин, цього часу вистачить, щоб оцінити всі переваги даного методу і стати прихильником контактної корекції назавжди.

А щоб виключити негативні наслідки, потрібно пам'ятати і дотримуватися простих правил: не порушуйте режим носіння лінз, регулярно очищайте їх.

Міф 2. М'які контактні лінзи можуть викликати алергію!

Всі м'які контактні лінзи виготовлені з гіпоалергенних матеріалів, тому алергія на них виключена. Справа в засобах по догляду за лінзами


Важливо пам'ятати!

Білки слізної плівки, мікроорганізми, косметичні засоби, пил — це «нормальні мешканці» коньюнктивальної порожнини. Проте, накопичуючись протягом дня на поверхні пористої контактної лінзи, вони можуть також викликати алергічні реакції. Саме ретельне очищення лінз від відкладень і забруднень є головним «захисником» ваших очей від потенційної алергії.


Індустрія контактної корекції пропонує сьогодні безліч рішень для ефективного очищення лінз, однак безумовним лідером в цій області є т. з. пероксидні системи. Якщо ж ви не хочете доглядати за лінзами, щоденно їх очищувати і змінювати розчин, радимо купувати лінзи щоденної заміни. Так ваші очі будуть отримувати нову, свіжу пару лінз — вільну від відкладень, забруднень, а значить і алергенів.

Міф 3. У мене лінзи не викликають дискомфорту, а отже — зволожувальні краплі не потрібні!

Поверхня лінзи втрачає вологу і перешкоджає ідеальному ковзанню повік під час моргання. Як наслідок — очі втомлюються, болять, червоніють. Крім неприємних відчуттів, «підсихання» лінзи призводять і до втрати ідеальної чіткості зображення. Щоб зробити моргання ідеальним, потрібно закапувати в очі зволожувальні краплі, котрі ще називають "штучними сльозами". Вони створюють захисну плівку, яка довше утримує вологу на поверхні лінзи. Завдяки їй повіки легко ковзають по поверхні лінзи, а лінза ідеально заломлює світло. 



Цікаво!

Використовувати зволожувальні краплі рекомендується не тільки тим, хто носить контактні лінзи. Штучне освітлення, робота перед монітором комп'ютера і кондиціонери призвели до того, що кожен другий офісний працівник має симптоми сухості очей. Застосовувати "штучні сльози" можна необмежену кількість разів, в залежності від самопочуття, але не менше трьох разів на день.


Міф 4. Лінзи тривалого носіння нічим не гірше одноденок!

Одноденні контактні лінзи — найкомфортніший продукт контактної корекції:

  • По-перше, вони зовсім не вимагають догляду — перед сном їх потрібно просто зняти і викинути! 

  • По-друге, ризик розвитку інфекційних захворювань або алергії зведений до нуля: кожен день ви одягаєте нові, а значить стерильні і вільні від відкладень лінзи.

Контактні лінзи щоденної заміни підійдуть тим, хто часто їздить у відрядження — ні до чого брати із собою безліч засобів по догляду. Вони незамінні під час плавання — вода все одно потрапить на лінзу, як би ви не намагалися цього уникнути, а разом з тим і мікроорганізми, які в ній мешкають або хімічні агенти, якщо мова йде про басейн. Після плавання просто замініть лінзи на нову пару і будьте спокійні, що ваші очі в безпеці. Ідеальний даний тип лінз і для тих, хто носить лінзи від випадку до випадку.

Міф 5. Дітям контактна корекція протипоказана!

Окулярами можна коригувати різницю більше, ніж дві діоптрії, тоді як в контактній корекції обмежень немає: можна поставити на одне око +10, на інший -10. 

Ще один аргумент на користь контактних лінз в дитячому віці — плавати, танцювати, грати у футбол і їздити на велосипеді набагато приємніше і зручніше в контактних лінзах, ніж в окулярах! 

Таким чином, дітям контактна корекція не протипоказане, а навпаки. Головне, щоб лінзи були підібрані лікарем-офтальмологом, а батьки допомагали дитині у догляді за ними.

 

Довіряйте лише надійним джерелам інформації та насолоджуйтеся чітким зором в контактних лінзах. А якщо є питання — завітайте на консультацію до офтальмолога в найближчу Люксоптику! Записуйтеся на прийом онлайн або за телефоном 0 800 30 98 97.

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.