Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Дитячі окуляри та шкільне навчання

Дитячі окуляри та шкільне навчання

Роль дитячих окулярів у навчанні не можна недооцінювати.
Поганий зір може безпосередньо впливати на читання, письмо, використання комп’ютера та інші візуально-орієнтовні задачі. 

Діти навчаються через візуальну інформацію, тому раннє виявлення і корекція зорових особливостей може навіть значно посприяти на навчальні успіхи.

Перші ознаки погіршення зору у дитини, які ви можете помітити самостійно:

  • часте моргання або стискання очей;

  • головні болі після зорових навантажень;

  • неприродній поворот або нахил голови при концентрації погляду на об’єктах;

  • проблеми з концентрацією під час виконання завдань, що потребують зору;

  • скарги на розмите зображення або подвоєння в очах;

  • труднощі з читанням, або уникнення читання.

Як підібрати оправу, на що звернути увагу?

Правильний підбір оправи для дитини важливий крок. Дитячі окуляри повинні бути зроблені з міцного, гнучкого матеріалу як, наприклад, полікарбонат, який важко зламати. Оправа також повинна бути комфортною для носіння: ширина оправи має відповідати ширині обличчя дитини, краї оправи не повинні виглядати за ширину обличчя, а очі мають знаходитися приблизно по центру лінз. Дуже важливо вибрати правильний розмір, щоб окуляри не ковзали та не тиснули на вуха чи ніс.

Оправа також повинна подобатись дитині, тому важливо, щоб вона взяла участь у виборі оправи: це може сприяти більш охочому використанню окулярів.

Як-підібрати-оправу,-на-що-звернути-увагу_1024x500.png


Які оптичні лінзи краще обрати дитині для навчання?

Діти як правило активні, тому лінзи мають бути стійкими до подряпин та ударів: полікарбонатні лінзи міцні та стійкі до ударів, що робить їх ідеальним вибором для дитячих окулярів. Лінзи з антибліковим покриттям зменшують відблиски від цифрових екранів й освітлення у класі, покращуючи контраст при читанні. Blue block покриття блокує шкідливе синє світло, зменшуючи навантаження очей від екранів гаджетів та інших джерел штучного світла. 

Дітям з високим ступенем корекції підходять лінзи асферичного дизайну з високим індексом заломлення, які будуть тоншими та легшими, забезпечуючи більший комфорт при носінні.

Лінзи с blue block покриттям

Лінзи з покриттям, яке блокує шкідливе синє світло, що випромінюється цифровими пристроями та штучними джерелами світла типу LED. Через збільшення використання цих пристроїв серед дітей, особливо під час навчання або виконання домашнього завдання, діти піддаються впливу синього світла більше, ніж коли-небудь раніше.

Вплив синього світла на дітей може бути причиною втоми очей, ускладнень із зором, та навіть може вплинути на режим сну, адже синє світло пригнічує вироблення мелатоніну, гормону, який допомагає регулювати цикл сну. 

Лінзи-з-blue-block-покриттям_1024x500.png

Blue block лінзи зменшують вплив синього світла на сітківку ока, допомагають уникнути втоми очей від тривалого перебування перед екранами, можуть покращити якість сну, а також при довготривалому використанні допомагають уникнути дегенеративних змін в очах.

Лінзи з blue block покриттям підходять як для корекції зору, так і просто для захисту очей без потреби у додатковій корекції.

Фотохромні лінзи: комфорт на вулиці та у школі

Фотохромні лінзи, також відомі як хамелеони, можуть бути корисним та зручним варіантом для дітей, що навчаються і загалом ведуть активний спосіб життя. Вони забезпечують зручність, реагують на ультрафіолетове світло, автоматично змінюючи колір: при вході до приміщення лінзи швидко повертаються до свого звичайного, прозорого стану.

Дані лінзи адаптуються до світла, зменшуючи напруження очей і збільшуючи комфорт при зміні освітлення. Обирайте лінзи із захисними покриттями – антибліковим чи проти шкідливого синього світла – для додаткового комфорту дитини, особливо при тривалому зоровому навантаженні у штучно освітлених приміщеннях. Доступні також мультифункціональні фотохромні лінзи, що поєднують у собі кілька властивостей.

Прогресивні лінзи для навчання - необхідність?

Для дітей, які навчаються у школі, використання прогресивних лінз може бути не стандартною практикою, оскільки їх очі ще розвиваються, і діти не мають пресбіопії. Відповідно, дітям частіше потрібні монофокальні лінзи, які корегують одне поле зору: далекозорість чи близорукість.

Однак, існують ситуації, коли прогресивні лінзи можуть бути рекомендовані дітям:

  • якщо дитина має потребу у корекції зору і для близької, і для далекої відстані, прогресивні лінзи можуть бути чудовим варіантом;

  • деякі дослідження показують, що використання прогресивних лінз у дітей з близорукістю може уповільнити її прогресування;

  • в окремих випадках, коли дитина має особливі зорові потреби, що не можуть бути вирішені стандартними монофокальними лінзами, можна використовувати спеціальні прогресивні лінзи.

Прогресивні-лінзи-для-навчання_1024x500.png

Так, дійсно, можливі й недоліки використання прогресивних лінз, які включають період адаптації до лінз, та можуть супроводжуватись дискомфортом. Таким чином, вибір прогресивних лінз для учня має бути зваженим та базуватись на рекомендаціях спеціаліста.

У нас є окуляри і для дорослих, і для малечі, а в певних оптиках мережі приймають дитячі офтальмологи і там можна перевірити зір дитині.

Перевіряйте зір без черг — записуйтесь за телефоном 0 800 30 98 97.




YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.