Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Наскільки безпечно фотографувати дітей зі спалахом

Наскільки безпечно фотографувати дітей зі спалахом

Всі батьки та рідні люблять фотографувати своїх діток. Наскільки це небезпечно для дитячих очей?

Фізіологічні особливості будови дитячого ока

  • У дітей кришталик має кулясту форму, яка дозволяє сильно заломлювати світло, тому очі дитини в нормальному стані мають плюсову рефракцію. У

  • До 18 років ядро кришталика ще не сформовано, а саме воно виконує захисну функцію при попаданні яскравого світла.

  • У дітей фізіологічно ширша зіниця, ніж у дорослих. Ці фізіологічні особливості будови дитячого ока не виконують повну захисну функцію від яскравого світла.

Чи можна фотографувати дітей зі спалахом?

Заборони на використання спалаху під час фотографування дітей немає. Але виходячи з особливостей фізіології дитячого ока, не варто використовувати різні світлові засвічення ЧАСТО і БЛИЗЬКО. Адже це може призвести до поступового зниження зору навіть у віддалені періоди. Тоді як періодичне використання спалаху під час фотографування дозволяє не тільки зробити ефектний кадр, але і принести користь під час огляду очей у лікаря-офтальмолога!


Цікаво!

Офтальмологи рекомендують використовувати спалах, щоб з вигляду зіниць на фото (вони повинні бути червоними) мати можливість відстежити ряд захворювань (в тому числі й онкологію очного яблука) і вчасно звернутися до фахівців.



Тому перед тим, як прийти на прийом до офтальмолога, батьки можуть сфотографувати свого малюка в темній кімнаті зі спалахом і взяти знімок з собою. Таке фото послужить простим скринінговим методом для виявлення багатьох вроджених патологій зору. Детальніше читайте в статті «Дитяче зір: своєчасна діагностика».  

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.