Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Для безкоштовної доставки не вистачає 1200 грн
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Як вдало вибрати окуляри Ray-Ban: покроковий гайд

Як вдало вибрати окуляри Ray-Ban: покроковий гайд
Вибір окулярів Ray-Ban може бути захоплюючим та водночас складним завданням, оскільки бренд пропонує широкий асортимент стилів та моделей. Ось кілька кроків, які допоможуть вам вибрати ідеальну пару:

Крок 1: Визначення типу обличчя

Перший крок у виборі ваших окулярів — це зрозуміти, який тип обличчя у вас. Загалом, існує чотири основних типи облич: овальний, круглий, квадратний та трикутний.

  • Овальні обличчя виграють майже у будь-якому стилі. Прямокутні, квадратні та масивні окуляри створюють контраст, додають виразності. Окуляри зі злегка округлою формою м’яко обрамляють обличчя, зберігаючи природну гармонію, а "котяче око" надають обличчю жіночності та підіймають вилиці.
  • Круглі обличчя матимуть кращий вигляд в окулярах із кутастими оправами, що візуально витягують обличчя та роблять його більш виразним. Квадратні, прямокутні та "котяче око" надають контраст, роблять вилиці вищими, а обличчя вужчим. Мінімалістичні моделі з тонкими оправами або безоправні можуть допомогти збалансувати пропорції обличчя.
  • Квадратним обличчям, з виразними вилицями, широким лобом та чіткою лінією щелепи, рекомендується вибирати окуляри, що додають м’якості формі лиця та візуально його витягують. Круглі окуляри, овальні та авіатори пом’якшують природні риси та допомагають їх збалансувати. "Котяче око" напівовальної форми з легким підйомом по краях також можуть візуально витягнути обличчя.
  • Трикутним обличчям, з вужчим підборіддям і ширшим чолом, підходять моделі, що допомагають збалансувати пропорції обличчя. Авіатори підкреслять лінію щік та збалансують вузьке підборіддя. "Котяче око" та овальні/круглі моделі, що мають декоративні елементи у верхній частині оправи, також допомагають створити гармонію та привернуть увагу до очей.
sunglasses1024x500.jpg

Крок 2: Вибір стилю

Ray-Ban пропонує кілька іконічних форм, серед яких:

  • Aviator (Авіатори). Вперше представлені у 1936 році, авіатори були розроблені спеціально для пілотів, щоб захистити їхні очі під час польотів. Їх традиційний дизайн з тонкою металевою оправою та великими, краплеподібними лінзами, став культовим.
  • Wayfarer (Вайфарер). Випущені у 1952 році, Wayfarer швидко стали синонімом ретро-стилю та культурної епохи 50-60-х років минулого століття. Їх унікальний дизайн, що повторював форму крила кадилака, став відомим на весь світ.
  • Clubmaster (Клабмастер). Інспіровані стилем 1950-х, Clubmaster мають характерний “бровастий” дизайн з металом та пластиком. Вони завоювали популярність як знак розкоші та інтелекту.
  • Round (Раунд). Ці окуляри вперше були представлені у 1960-х, стали популярними завдяки своєму круглому дизайну лінз і металевій оправі. Вони асоціюються з музикантами та культурними іконами минулого.
  • Justin (Джастін). Сучасна інтерпретація традиційних Wayfarer. Вони характеризуються невеликими змінами у дизайні та різноманітністю кольорів
  • Erika (Еріка). Жіноча модель з м’якими та круглими оправами. Особливість цієї моделі - м’яке обрамлення обличчя та більший захист очей.

Ray-Ban пропонує не лише іконічні моделі, але й різноманітні інтерпретації, що задовольнять будь-який смак. Обирайте стиль, який відповідає вашому особистому смаку, типу обличчя та способу життя.

Крок 3: Розгляд кольору оправи та лінз

Ray-Ban пропонує різні кольори оправ та лінз, включаючи класичні та яскраві варіанти. Людям з теплим тоном шкіри пасуватимуть оправи золотистих, бронзових, червоних та коричневих відтінків, а тим, хто має холодний тон шкіри — сріблясті, сині, рожеві та фіолетові. 

Колір оправи може відображати ваш персональний стиль, тоді як колір лінз може бути обраний на основі функціональних потреб, таких як захист від UV-променів, поляризація тощо. 

sunglasses3_1024x500.jpg

Крок 4: Визначення розміру

Якщо у вас вже є окуляри, які вам підходять, перегляньте внутрішню сторону завушників. Зазвичай там є три числа (наприклад, 54-18-140). Перше число (54) — ширина лінз у міліметрах, друге (18) — розмір мосту (відстані між лінзами), а третє (140) — довжина завушників. Якщо у вас немає окулярів під рукою, завітайте до найближчої оптики, оберіть зручну модель та запишіть її розмір. Звісно, можна виміряти параметри обличчя лінійкою, та чи варто ризикувати з таким важливим аксесуаром, як окуляри? 

Ray-Ban пропонує різноманітні розміри як для дітей, так для дорослих: від 35-го до 67-го розміру.

Крок 5: Перевірка автентичності

Придбавши окуляри Ray-Ban, переконайтеся в їх автентичності. Оригінальні моделі мають гравійований лазером логотип на лівій лінзі з внутрішньої сторони, чіткі  логотипи, що добре проглядаються, зовні на лінзі та завушниках. Елементи окулярів Ray-Ban з'єднані міцним металевим кріпленням, у той час, як підробки можуть мати ненадійні кріплення. На дужці усіх оригінальних окулярів є маркування. Це маркування містить головну інформацію про модель: її серію, розмір, ступінь затемнення та навіть відтінок.

Крок 6: Придбання

Вирішивши всі попередні аспекти, ви можете перейти до покупки. Купуйте оригінальні сонцезахисні окуляри Ray-Ban в оптиках мережі, або зручно на сайті з безкоштовною доставкою.

Слідуючи цим крокам, ви зможете обрати ідеальну пару окулярів від сонця Ray-Ban, які підкреслять ваш стиль та слугуватимуть роками, не втрачаючи своєї актуальності.

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.