Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Діагностика глаукоми

Діагностика глаукоми

Глаукома — це захворювання, при якому спостерігається підвищення внутрішньоочного тиску. Діагностика глаукоми базується на трьох основних методах дослідження:

1. Визначення рівня внутрішньоочного тиску.

2. Візуальна оцінка стану зорового нерва при огляді очного дна і/або за допомогою сучасних приладів - HRT-ретинотомографов, що дозволяють проаналізувати стан зорового нерва і виявити захворювання ще до виникнення симптомів.

3. Визначення полів зору за допомогою сучасного методу — комп'ютерної периметрії.

Лікування глаукоми

Попри те, що глаукома належить до невиліковних захворювань, регулярне обстеження і ретельне дотримання призначень лікаря дозволяє стабілізувати зорові функції та зберегти зір на довгі роки.

Закапування крапель, що знижують внутрішньоочний тиск.

Вибір типу крапель і режиму закапування, за допомогою яких досягається зниження внутрішньоочного тиску до безпечного рівня, повинен здійснюватися тільки лікарем-офтальмологом.



Важливо пам'ятати!

Самостійне призначення крапель, що знижують внутрішньоочний тиск загрожує серйозними порушеннями зору! Закапування крапель при глаукомі має бути довічним, а самостійне скасування крапель може призвести до незворотної втрати зору.


Однією з головних причин прогресування захворювання є недотримання пацієнтами режиму закапування, призначених лікарем.

Лазерні методики лікування

Як правило, застосовуються як наступний етап лікування, коли не вдається тільки за допомогою крапель досягти рівня внутрішньоочного тиску, безпечного з точки зору пошкодження зорового нерва. Проведення лазерного лікування не виключає необхідності закапування крапель, що знижують внутрішньоочний тиск

Хірургічні методики

Служать для формування додаткових шляхів відтоку внутрішньоочної рідини з ока і застосовуються тоді, коли інші методи лікування неефективні або малоефективні.

Сучасні технології для боротьби з глаукомою. Що нового?

Як відомо, наука не стоїть на місці. Вчені по всьому світу активно працюють над пошуком нових рішень для діагностики та лікування очних захворювань, і глаукоми зокрема.

Ще в грудні 2013 групою вчених з Бостона (які представляють Массачусетський технологічний інститут, Гарвардську медичну школу й Массачусетський очний центр) була розроблена конструкція м'яких контактної лінзи, яка може служити депо латанопроста — сучасного лікарського засобу, найбільш часто застосовується для лікування глаукоми у вигляді очних крапель.

Пацієнт з глаукомою, надівши таку лінзу, може більше не турбуватися про закапування крапель — ліки поступово буде вивільнятися з лінзи, знижуючи рівень внутрішньоочного тиску.

Клінічні випробування ще не закінчені, однак це дає надію багатьом пацієнтам у світі на збереження зору протягом довгих років.

Швейцарська компанія Sensimed розробила контактну лінзу Triggerfish, яка дозволяє здійснювати моніторинг рівня внутрішньоочного тиску у пацієнтів з глаукомою.

Передача даних, отриманих при вимірюванні по бездротовому каналу надходить в невеликій датчик, розташований за вухом пацієнта. Пристрій фіксує коливання внутрішньоочного тиску протягом 24 годин, потім лінзу знімають і носять за приписом лікаря в певні дні. 

Діагностика глаукоми.jpg

Дані, отримані за допомогою цього пристрою, дозволяють відстежити коливання внутрішньоочного тиску протягом дня і допомагають оцінити ефективність того чи іншого засобу лікування.

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.