Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Покриття оптичних лінз

Покриття оптичних лінз

Головні два кроки на шляху до нової пари окулярів – це, звичайно ж, отримання рецепта у лікаря і вибір стильної оправи. Але коли ці пункти вже виконані, слід задуматися про не менш важливу характеристику майбутніх окулярів – покриття для лінз.

Напевно, вам добре знайома ситуація, коли під час дощу ви нічого не можете побачити крізь окуляри, адже краплі води розхлюпуються на лінзах. Якщо ж ви водите автомобіль, то ви знаєте, як дратують постійні відблиски від фар зустрічних авто, мокрого асфальту або ліхтарів. Позбутися цих та інших незручностей допоможуть окуляри зі спеціальним покриттям лінз.

Підбирати покриття для оптичних лінз слід так, щоб його властивості максимально відповідали вашому стилю життя. Це може бути:

  • Зміцнювальне покриття.

  • Антиблікове покриття.

  • Водо-, брудо- і пиловідштовхувальне покриття.

  • Покриття для захисту від шкідливих випромінювань.

  • Багатофункціональне покриття (багатошарове).

Давайте ж розберемося, яка між ними відмінність та яку функцію вони виконують!

Зміцнювальне покриття

Зміцнювальне покриття актуальне для полімерних (пластикових) лінз. Попри те, що вони мають безліч переваг перед лінзами з мінерального скла, їх щільність набагато нижча. Через м'якість матеріалу на пластикових лінзах виникають подряпини та інші дефекти. Це псує естетичний вигляд і знижує чіткість зображення.

Як ви вже здогадалися, зміцнювальне покриття створено для того, щоб продовжити термін служби окулярів. Воно наноситься на обидві сторони лінзи, усуваючи її схильність до пошкоджень.

Подряпини.png

Антиблікове покриття

Віддзеркалення світла і виникнення відблисків притаманне всім видам лінз. Така специфіка без належного захисту спричиняє хворобливі відчуття і швидку стомлюваність очей. Комфортному зору також перешкоджає низька контрастність зображення.

Щоб усунути відблиски та помилкові зображення, на зовнішню і внутрішню сторону оптичної лінзи наноситься антиблікове покриття. Воно не тільки знижує рівень відбиття світла по всій поверхні лінзи, але й робить її більш прозорою.

Лінзи з антибліковим ефектом будуть кращим вибором, якщо ви:

  • водите автомобіль;

  • багато гуляєте на свіжому повітрі;

  • віддаєте перевагу естетиці в окулярах (такі лінзи усувають відблиски навіть при фотографуванні).

Бліки--промені.png

Водо-, брудо- і пиловідштовхувальні покриття

На поверхні лінз залишаються сліди від води, пальців рук і інші забруднення. Все це перешкоджає чіткості зору та ускладнює догляд за окулярами.

Водо- і брудовідштовхувальне покриття робить лінзу гладенькою та зменшує її змочуваність. Так жир і бруд не затримуються на поверхні, а краплі води просто стікають, не залишаючи слідів. Завдяки цьому лінза менше брудниться і набагато легше очищається.

Покриття, яке захищає окуляри від пилу, називають антистатичним. Воно відрізняється властивістю нейтралізації статичної електрики, яка притягує дрібні частинки до лінз. Відповідно ви будете ясніше бачити навколишній світ з чистими та прозорими лінзами.

краплі-води-та-плями.png

Покриття для захисту від шкідливих випромінювань

Завдання покриттів для оптичних лінз не обмежуються зоровим комфортом і легкістю у догляді. Йдеться ще й про захист очей.

Щодня ваші очі піддаються шкідливим випромінюванням різного походження:

  • на вулиці впливає ультрафіолетове (УФ) випромінювання від сонця;

  • під час роботи за комп'ютером або з іншими гаджетами очі піддаються зайвому впливу синього світла, який випромінюють екрани.

Все це може спричинити небажані наслідки для здоров'я очей: від почуття втоми до зниження зору. Тому рекомендується вибирати окуляри з урахуванням вашого виду діяльності. 

Якщо ви багато часу проводите на вулиці, в будь-який час року майте при собі окуляри з УФ-захистом. Людям, які працюють з електронними пристроями, необхідно розглянути лінзи з покриттям для захисту від синього світла.

Багатофункціональне покриття

Багатофункціональним називають багатошарове покриття з безліччю властивостей, розглянутих вище. Іншими словами, це універсальне покриття оптичних лінз. Воно може одночасно захищати від подряпин і забруднення, зменшувати відблиски, блокувати шкідливі випромінювання і т. д.

Багатофункціональне покриття – оптимальний вибір для тих, хто водить автомобіль, працює за комп'ютером і в цілому веде активний спосіб життя. Більше не буде необхідності носити з собою кілька пар окулярів, оскільки одні окуляри з правильними лінзами задовольняють усі потреби.

У наших оптиках ви можете замовити лінзи з багатошаровим покриттям від наступних виробників:

  • Lenti Pro (Україна).

  • Rodenstock (Німеччина).

  • Essilor (Франція).

  • Seiko (Японія).

  • Dagas (Корея).

Відвідайте найближчу Люксоптику свого міста, щоб перевірити зір, підібрати стильну оправу і замовити виготовлення окулярів з лінзами будь-якої складності.

 

Чекаємо вас знову і знову!

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.