Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Навіщо потрібні комп’ютерні окуляри?

Навіщо потрібні комп’ютерні окуляри?

Збереження зору та його корекція – актуальні питання в епоху розвитку комп'ютерних технологій. Робота за комп'ютером дуже втомлює та може несприятливо позначитися на здоров’ї очей, якщо знехтувати простими правилами.

При тривалій роботі за комп'ютером очі пересихають, а випромінювання від монітора провокує надлишок синього світла. Аби не допустити надмірного навантаження на очі, враховуйте наступні рекомендації:

  • Кожні дві години робіть 15-хвилинну перерву, під час якої відведіть очі від монітора, подивіться вдалину, порухайте очима.

  • Щоб очі не пересихали, використовуйте зволожувальні краплі та намагайтеся частіше моргати.

  • Комп'ютер повинен знаходитись на відстані 50-60 см від очей.

  • Для комфортної роботи за комп'ютером доцільно підібрати спеціальні комп'ютерні окуляри.


1175x498-02.png


Для чого потрібні захисні окуляри при роботі з комп'ютером?

Спеціальні окуляри для роботи за комп'ютером підвищують контрастність зображення та прибирають відблиски. Особливість якісних лінз для комп'ютерних окулярів полягає в наступному:

  • По-перше, лінзи повинні містити блублокери – це фільтри, що блокують синій спектр, який в надмірній кількості випромінюють монітори комп'ютерів. Синій спектр, потрапляючи на сітківку ока, пригнічує інші кольори. Через це погіршується різкість зору. До речі, фільтр блублокер надає лінзам легкий коричнево-сірий відтінок.

  • По-друге, на поверхні захисних окулярів має бути антиблікове покриття.

Ступені захисту комп'ютерних окулярів

Синім заведено називати діапазон частот від блакитного до фіолетового. Шкідливим є спектр, який ближче до фіолетового. Тоді як ближчий до блакитного спектр необхідний організму для повноцінного функціонування.


1175x498-03.png


Залежно від типу покриття умовно виділяють два ступені захисту комп'ютерних окулярів:

  • Блокування всього синього спектра. Такі окуляри рекомендовано носити не більше 8 годин, що цілком достатньо для робочого дня. Але вони не підходять людям, для яких важливо бачити всі тони та півтони (дизайнери, художники, колористи, стоматологи, хірурги тощо).

  • Захист від надлишкової частини синього спектра. Універсальний варіант для тих, хто хоче мати одні окуляри на весь день.

В Люксоптиці ми пропонуємо комп'ютерні окуляри, які забезпечують два ступені захисту. Лінзи цих окулярів можуть бути як із діоптріями, так і без.

Дотримуйтесь простих рекомендацій під час роботи за комп'ютером, користуйтеся спеціальними окулярами і ваші очі будуть захищені від підвищеного навантаження.


YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.