Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Офісні окуляри: для комфортної роботи в приміщенні

Офісні окуляри: для комфортної роботи в приміщенні

Їх називають офісними, втім призначаються вони, перш за все, для корекції зору на середній та близькій відстані

Назва окулярів обумовлена тим, що на близькій і середній відстані ми працюємо з друкованими матеріалами, з комп’ютером та іншими цифровими пристроями, комунікуємо з людьми поруч — якщо узагальнити, то це щось на кшталт роботи в офісі. Однак офісні окуляри підходять людям і під час інших активностей у приміщенні.

Якими бувають офісні лінзи?

Робота в приміщенні зазвичай не потребує бездоганно чіткого зору на дальніх відстанях. Однак, що ми називатимемо далечінню? Якщо важливо роздивитися об’єкти на відстані до 4-5 метрів, то офісні лінзи так само доречні. Якщо у побуті чи роботі ви більше зосереджені на об’єктах на відстані 1-2 метри, офісні лінзи теж стануть в нагоді. Виробники розрізняють два види офісних лінз:

• 4-5 м — підходять для регулярних зустрічей із клієнтами чи нарад із колегами на роботі, а вдома у таких окулярах зручно дивитися телевізор, наприклад;

• 1-2 м — підходять для роботи за комп'ютером чи за касою, а вдома є ідеальними для читання, рукоділля тощо.

Користь офісних окулярів визначається не лише їх коригуючою функцією. В офісних лінзах зазвичай наявне ще і багатофункціональне захисне покриття для:

• усунення відблисків,

• покращення контрастності зору,

• захисту від синього світла цифрових гаджетів.

02 (35).png

З огляду на індивідуальні зорові потреби офісні окуляри можуть виконувати лише захисну функцію, а можуть і коригувати зір, якщо це рекомендовано рецептом від офтальмолога

Коли офісні лінзи забезпечують бажаний комфорт?

Якщо ви потребуєте корекції зору, офісні окуляри можуть бути зручною альтернативою для використання у приміщенні замість окулярів з однофокальними чи мультифокальними (прогресивними) лінзами. 

На відміну від звичайних окулярів для читання, офісні окуляри дозволяють сидіти перед комп’ютером рівно, не нагинаючись до монітора, щоби розгледіти зображення. І водночас у офісних окулярах ви можете комфортно бачити на середніх відстанях, наприклад, годинник на стіні або людину, що увійшла до приміщення. Окуляри ж для читання у такому випадку знадобилося би зняти. Менше маніпуляцій — більше зручності.

На відміну від окулярів з прогресивними лінзами, офісні мають більш широкий коридор прогресії. Середні відстані сприймаються у них максимально комфортно. Сидячи перед комп’ютером у прогресивних окулярах, людина може закидати голову трохи назад, щоб добре сприймати зображення нижньою частиною лінз. В офісних окулярах такої потреби не виникає і це зручно.

Однак, при пресбіопії (коли і призначаються прогресивні лінзи) офісні окуляри не рекомендовано використовувати за кермом. У такому випадку їх зазвичай розглядають як додатковий засіб корекції, тоді як у повсякденному житті, і за кермом також, водіям краще використовувати прогресивні окуляри.

Ми у Люксоптиці вважаємо, що окуляри — це справді класний аксесуар, який і зір коригує, і комфорт забезпечує. Офісні окуляри в Люксоптиці можна замовити з оправою вам до вподоби і з лінзами за призначенням офтальмолога. Якщо маєте вже готовий рецепт, вибирайте офісні лінзи онлайн на сайті.


YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.