Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Монофокальні лінзи

Монофокальні лінзи

Найпопулярніші лінзи для окулярів – це монофокальні. Їх використовують люди з міопією (короткозорістю), гіперметропією (далекозорістю) та астигматизмом. Все тому, що ці лінзи мають одну оптичну силу по всій поверхні (для далеких відстаней чи для читання). Звідси й друга назва лінз – однофокальні.

Щоб вибрати якісні монофокальні лінзи, необхідно звернути увагу на матеріал, дизайн і покриття.

На що впливають характеристики матеріалу при виготовленні монофокальних лінз?

Залежно від матеріалу, з якого виготовляються лінзи, вони бувають міцнішими або ж крихкими. Якщо ви обираєте окуляри для дитини або для заняття спортом, то варто віддати перевагу травмобезпечним матеріалам. Стійкістю до ударних навантажень відрізняються оптичні лінзи з полікарбонату і трайвекса.


1175x498-02.png


Також монофокальні лінзи можуть створюватися із матеріалів, які мають традиційні або високоіндексні оптичні властивості. Саме від цього залежить товщина та вага готової лінзи. Тим, кого приваблюють тонкі і легкі лінзи, підійдуть матеріали з індексом заломлення 1,67 і 1,74. Тут важливо врахувати, що процес виготовлення високоіндексних оптичних лінз складніший. Вони дорожчі стандартних, але естетика виправдовує ціну.

Монофокальні оптичні лінзи: типи та особливості

Залежно від типу дизайну монофокальні лінзи бувають стандартні, комп'ютерно-оптимізовані та індивідуальні.

В Люксоптиці представлено асортимент однофокальних лінз від наступних виробників:

  • Lenti Pro

  • Nikon

  • Kodak

  • Seiko

  • Essilor

  • High-Top

  • Dagas

  • Excelite

Стандартні монофокальні лінзи

Такі лінзи рекомендовані для замовлення людям з простим рецептом та стандартною посадкою оправи. Виробники пропонують сферичні та асферичні стандартні лінзи. Різниця між ними полягає в тому, що в асферичних лінзах ширша оптична зона і естетичний зовнішній вигляд.

Комп'ютерно-оптимізовані монофокальні лінзи

Цей тип дизайну найчастіше рекомендовано для замовлення при складному рецепті: астигматизм, високі рефракції, різниця між лівим і правим оком на дві та більше діоптрії.

Індивідуальні монофокальні лінзи

Індивідуальними називаються лінзи, які ще на стадії виробництва враховують особливості вашого рецепта, ваші зорові звички, параметри оправи та навіть стилістичні побажання.

Наприклад, українська лабораторія оптики Lenti Pro виготовляє рецептурні оптичні лінзи будь-якої складності, серед них є монофокальні персональні лінзи преміум-класу.

Покриття для монофокальних лінз

Покриття для оптичних лінз дозволяють замовити такі окуляри, які будуть відповідати вашому способу життя:

  • антиблікове;

  • водовідштовхувальне;

  • грязевідштовхувальне;

  • зміцнююче;

  • для блокування УФ-променів;

  • для роботи за комп'ютером;

  • багатофункціональне (багатошарове) та ін.

Якщо вам важливо, щоб лінза прослужила якомога довше, замовляйте спеціальне покриття для захисту від подряпин. А щоб окуляри стали стильним елементом гардеробу, спробуйте замінити прозорі лінзи на тоновані або фотохромні.


1175x498-03.png


Ми вважаємо, що окуляри – це абсолютно прекрасний аксесуар! І вони повинні бути у кожного, кому вони потрібні. Відвідайте найближчу Люксоптику свого міста і ви переконаєтесь, що окуляри – це не тільки про здоров'я очей, але і про вашу красу.


YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.