Запис до лікаря
0
Вибране
Ви додали 0 товарів
0 0
Кошик
Ви додали 0 товарів на суму 0 грн

Типи контактних лінз

Типи контактних лінз

На сьогоднішній день існує 2 типи контактних лінз:

  • М'які контактні лінзи.
  • Жорсткі контактні лінзи. 

М'які контактні лінзи

М'які контактні лінзи найбільш популярні сьогодні завдяки своїм якостям: зручності носіння, відчуття комфортності на очах, догляду. Вони покривають всю рогівку ока, непомітні, добре тримаються на поверхні ока, не злітають.  

Люди, які ніколи не носили контактні лінзи, швидко адаптуються до м'яких контактних лінз і незабаром перестають відчувати дискомфорт. Так само м'які контактні лінзи розрізняються за строками носіння: від річних, квартальних, щомісячних до одноденних. Останні, завдяки тому, що зміна лінз відбувається кожен день, не вимагають жодних засобів по догляду за лінзами і не накопичують різні відкладення на своїй поверхні.

Недоліком м'яких контактних лінз є те, що вони підходять не для всіх форм і ступенів аметропії (порушення зору). Перевага м'яких контактних лінз перед іншими лінзами – це, насамперед високий комфорт при надяганні і носінні контактних лінз.    

Жорсткі газонепроникні контактні лінзи

Жорсткі газонепроникні контактні лінзи передували появі м'яких і жорстких газопроникних контактних лінз. Діаметр лінз від 8,0 до 10,21 мм і не повністю покривають рогівку ока. До них людина дуже важко адаптується. При первісному носінні вони відчуваються як чужорідне тіло в оці, але з часом цей дискомфорт проходить, оскільки око звикає.  Дані лінзи погано пропускають кисень і при тривалому носінні (понад 12 годин на добу) може розвинутися набряк рогівки, що призводить до «окулярної туманності» (затуманена видимість). Зараз вони вже не використовуються.

Жорсткі газопроникні контактні лінзи

Виготовляються жорсткі газопроникні контактні лінзи з твердого полімеру або силікону, які пропускають кисень та інші гази до рогівці. Дані лінзи можна носити цілий день. Відчуття дискомфорту газопроникних контактних лінз буде більше, ніж під час носіння м'яких контактних лінз і супроводжуються більш тривалим періодом звикання. 

Жорсткі лінзи використовуються при лікуванні кератоконуса і ряду інших захворювань, у ортокератологіі є єдино доступними лінзами для зміни форми рогівки, тому що щільно притискають її. Часто дані лінзи призначають людям у віці для усунення проблеми з корекцією, коли м'які контактні лінзи не можуть впоратися.

YOUTUBE-СЕРІАЛ ПРО ЗІР

Як вчасно розпізнати порушення зору у дитини?

Фотохромні окуляри: для кращого зору та захисту від сонця

Як робота за комп'ютером впливає на очі?

Стрес і здоров’я очей. Як нервове перенапруження впливає на зір?

Як правильно одягати і знімати контактні лінзи: відео-інструкція

Особливості нічного зору. Як добре бачити у темний час доби?

YOUTUBE-КАНАЛ
ЩЕ БІЛЬШЕ ЦІКАВИНОК ДЛЯ ВАС!
Підписуйтесь на нашу розсилку та дізнавайтеся першими про акції та знижки, новинки та трендові моделі. Тут тільки корисна інформація для краси та здоров’я ваших очей.